Sportief vechten voor een plek bij de selectie heren 1

Afgelopen week heeft de selectie zaterdag 1 twee oefenwedstrijden gespeeld tegen de Gazelle 1 en SP Teuge1. De trainers geven alle 31 spelers een mogelijkheid om zich te bewijzen. Tot nu toe wordt de keuze voor de uiteindelijke selectie alleen nog maar moeilijker. Iedereen krijgt een kans om zich te laten zien. Deze kans wordt ook door iedereen aangegrepen, wat leidt tot progressie van alle spelers en progressie in het voetspel op het veld.

De wedstrijd tegen Gazelle 1 werd een gelijk spel 3 -3. Opvallend waren de vele kansen die FC RDC 1 creëerde, maar ook het sterk keepende- en verdedigende werk van de achterlinie. Tom Hemmes scoorde via een penalty, Sander van de Velde scoorde de tweede goal via een afvallende bal en Kadir Taflan scoorde eigenzinnig het prachtige derde doelpunt. Vooral in de tweede helft kwam de ene voorzet na de andere van links en rechts voor de goal van de tegenstander. Gazelle bleef degelijk voetballen en FC RDC miste kansen voor open doel, waardoor de wedstrijd in gelijke stand eindigde.

De wedstrijd tegen Teuge was boeiend om te volgen. Verloor FC RDC 1 vorig jaar met 5 – 2 van SP Teuge, dit keer resulteerde de wedstrijd in een 2 -1 nederlaag. Ook deze wedstrijd creëerde FC RDC meerdere kansen. Af en toe was de druk van FC RDC op de tegenstander groot. Met vlagen werd er mooi gevoetbald. Eerlijk moet wel gezegd worden dat de overwinning van Teuge een terechte uitslag was. Kadir Taflan verraste een ieder met een solo waaruit hij scoorde. Trainers, vaste supporters en zelfs de tegenstander herkennen de progressie van de nog steeds jonge ploeg van FC RDC.

Na de wedstrijd ging een grote groep spelers nog wat drinken bij FC RDC. Met dank aan Wim Deunk en Pepe Jacome konden de hongerige moe gestreden spelers gebruik maken een welverdiende snack.

De komende week wordt er wederom veel gevoetbald. Op dinsdag 29 augustus oefent de selectie tegen Broekland 1 thuis om 20.00 uur. Zaterdag 2 september vindt de eerste bekerwedstrijd plaats tegen SEH 1 om 14.30 uur in Heerde.

Tot dan,

Begeleiding zaterdag 1