BEKERWEDSTRIJD GROEN WIT JO19-2 – FC RDC JO 19-1

Na de klinkende 5-0 overwinning op sportclub Deventer speelden wij afgelopen zaterdag voor het eerst een officiële wedstrijd tegen Groen Wit uit Apeldoorn. Onder leiding van de fanatieke trainers Peter Vogel en Rob Wesselink gaat een groep van 16 spelers proberen goede resultaten te halen in de JO-19 2e klasse. Lopen met de bal en lange ballen geven zonder idee erachter moeten plaatsmaken voor inspelen vrijstaande mensen, combineren, goeie bezetting in het veld, normaal gedrag en zo zijn er nog meer zaken waar de trainers de afgelopen weken mee bezig zijn geweest.

Uit deze spelersgroep valt enorm veel te halen. Wij kunnen als trainers wel willen dat het op een bepaalde manier moet gebeuren maar het moet ook uit de jongens zelf komen zodat een goede chemie ontstaat tussen spelers en staf. Deze jongens moeten meer overtuigd raken van zichzelf en dat gekoppeld aan het plan wat wij voor ogen hebben kunnen zij alleen maar beter worden. Trainen op o.a. aannames, inspeelpass, techniek en veldbezetting, herhalen, herhalen en nog eens herhalen.

De eerste helft zag je bij vlagen het goede combinatievoetbal terug van de afgelopen weken wat resulteerde in een dikverdiende 2-0 voorsprong. De 2e helft begon onrustig, geen balbezit meer en even was de controle die wij in de eerste helft wel hadden volledig weg waardoor Groen Wit 2 keer kon scoren. Het laatste kwartier werd er weer wat beter gespeeld en werd gelukkig de verdiende 2-3 gescoord.

De komende weken staan in het teken van trainen op dinsdag en donderdag en bekerwedstrijden op 9 en 16 september. Er valt nog genoeg te doen. Wij zijn heel duidelijk in hoe wij het graag willen hebben en dat zal voor veel spelers heel anders zijn dan ze gewend waren. Wij willen deze gasten graag helpen om voetballend beter te worden en leren hoe het is wat een positie in het veld nu precies van je vraagt. Het is niet alleen maar achter een balletje aanrennen. Wij hebben er in ieder geval enorm veel zin in.

Peter Vogel en Rob Wesselink