De eerste overwinning voor zaterdag 1 is een feit!

Na de afgelopen twee moeilijke seizoenen heeft iedereen het gevoel dat wij met het jonge elftal dit jaar gaan bouwen aan de toekomst. Trots op het team wat zich als team heeft gevormd en gedragen. Het kan niet anders dan dat de eerste selectie heren nu prestatief zich gaat laten gelden. Lastige uitspraken, want zekerheid is er nog niet. Tot zaterdag 2 september 2017.

De eerste selectie vertrok naar SEH 1 voor de eerste bekerwedstrijd. Het afgelopen seizoen werd er twee maal in de competitie verloren van deze ploeg. Met een goede instelling werd er al sportief een aantal voorspellingen gedaan:     ” deze ploeg moeten wij toch kunnen hebben” !

Onderleiding van aanvoerder Bas Kuenen (speler vanuit het voormalig zondag 1) werd er goed druk gezet op de tegenstander. In de zevende minuut van de wedstrijd moest de keeper van SEH al een bal van de doellijn redden. Goed uitgespeelde aanvallen en kansen werden afgewisseld met mooie één tweetjes. FC RDC belaagde of misschien wel plaagde SEH met scherp en fanatiek voetbal. De eerste goal zat in de lucht. Een corner van Joost Brouwer werd door Faruk Cadirci net gemist. De verdedigers Durk Sinnema, Niek Riksten, Bert Wierdsma en Bas Kuenen hadden in de achterhoede de wedstrijd volledig onder controle. Ross Bonovatia plaagde de tegenstander regelmatig vanuit de rechter buitenkant. Marc Brouwer veroverde op het middenveld de bal en speelde Duri Tekerlek de bal in. Duri krulde de bal bekeken in de rechter boven hoek. Met deze prachtige goal ging FC RDC met 0-1 voorsprong de rust in.

Ook de tweede helft begon fanatiek vanuit FC RDC.  De tegenstander werd flink onder druk gezet. Een afstandsschot schot van Joost Brouwer werd door de keeper tegen gehouden. Na tien minuten in de tweede helft speelde Duri Sander Bezem vrij in het zestien meter gebied. Sander schot deze bal zonder twijfel in de linker bovenhoek. Nogmaals een voorzet van Duri op Faruk werd helaas gemist. SEH liet zich met de 0-2 achterstand niet kennen. De druk werd groter op de ploeg van FC RDC. Twintig minuten voor het einde van de wedstrijd scoorde SEH de aansluitingstreffer. In de laatste 15 minuten kreeg een speler van SEH rechtstreeks rood door natrappen van de tegenstander. Ondanks een speler minder bij SEH bleef de druk groot op onze ploeg. Edwin Zeegers keepte de gehele wedstrijd gedegen, maar wist met prachtige reddingen in de laatste 15 minuten de ploeg op voorsprong te houden.

Trots op de prestatie van onze zaterdag selectie. De overwinning werd nog na gevierd in de kantine van FC RDC. Samen met zaterdag 2 en 3 zat de stemming er goed in.

Opstelling FC RDC: Edwin Zeegers, Bert Wierdsema (60. Bryan Flierman), Niek Riksten, Durk Sinnema, Bas Kuenen, Sander Bezem, Joost Brouwer, Marc Brouwer, Ross Bonvacia, Faruk Cadirci (82. Luuk Helms) en Duri Tekerlek (66. Kadir Taflan).