Trots op Rick

 

rick GAE video

Dat we er goed opstaan als scheidsrechterskorps van FC RDC bleek afgelopen weekend maar weer. Op donderdagmiddag een telefoontje van Go Ahead Eagles; of we een scheidsrechter konden leveren voor de thuiswedstrijd van hun JO13 tegen Emmen JO13. Een berichtje in de groepsapp leverde in eerste instantie nog geen reactie op, dus Rick van den Brink (JO15-1) maar gevraagd. Hij heeft tenslotte afgelopen seizoen zijn diploma vereniging scheidsrechter behaald. Ondanks dat hij nog op schoolkamp was, reageerde hij meteen enthousiast en kon het haast niet geloven (….de echte GAE ?). Gauw trainer Tom nog even doorgeven dat hij iets later zou komen bij zijn eigen wedstrijd uit bij Voorwaarts (no problem). Zo togen we zaterdagochtend naar het sportcomplex van SC Wesepe, waar de GAE JO13 haar thuiswedstrijden afwerkt. Eerst even een bakkie in de bestuurskamer met de technische staf van Emmen en GAE (waaronder een heuse wereldkampioen !! vrije trappen, Ugur Yildirim) en daarna de warming-up. Rick floot vervolgens een prima wedstrijd met wellicht een wat discutabele penalty (maar ja, seizoenkaart-houder, he 🙂 voor GAE en uiteindelijk een 5-4 eindstand. Ook de tegenpartij gaf hem complimenten. Na de wedstrijd snel omkleden en hup …. naar Voorwaarts voor de eigen bekerwedstrijd. Als club zijn we trots op Rick !

Namens de scheidsrechters commissie, Richard Stam