Voetbalspektakel op zaterdagmiddag 23 september.

Afgelopen weekeinde op 23 september was de eerste competitiewedstrijd gepland van zaterdag Heren 1 tegen Be Quick uit Zutphen. Er was veel bekend over deze tegenstander. Trainer Rutten is een bekende, maar ook veel spelers van Be Quick hebben bij onze club gevoetbald. Daarnaast was bekend dat er veel spelers uit hogere klasses waren overgekomen naar dit elftal. Geen wedstrijd werd verloren door dit elftal in de voorbereiding. In de bestuurskamer werd al duidelijk dat FC RDC van plan was om deze dag voor een verrassing te zorgen.

FC RDC ging onbevreesd de strijd aan. Het werd zeker geen eenzijdige wedstrijd. De eerste helft startte aftastend van beide kanten. De eerste kans was voor FC RDC. Na 11 minuten werd een mooie opgezette aanval vanuit de linker helft van het veld een schietkans op de goal van Be Quick. Dit schot was te makkelijk voor de keeper van de tegenstander. In de 29 ste minuut had Sander van der Velde een schot op de goal, maar ook Duri Telekerlek schoot van verre afstand richting de goal van de tegenstander. Balavac van Be Quick had twee vrije schietkansen. Een eindigde ver naast de goal de andere kans knalde tegen de paal. Met de rust was het 0-0.

In de tweede helft begon Be Quick sterk. Edwin Zeegers kon met uitstekend keepers werk niet voorkomen dat binnen tien minuten Balavac de eerste goal maakte. Ook was hij belangrijk bij de tweede goal. Met een goed opgezette aanval van Be Quick en persoonlijke fouten vanuit de kant van FC RDC gaf Balavac de assist op Hermani de Andrade. Na 75 minuten was de stand 0-2.  FC RDC bleef doorgaan. Joost Brouwer gaf een uitstekende pass op Duri, Duri speelde direct door naar buiten op Luuk Helms. Luuk gaf een prima voorzet op Duri. 1-2. De laatste 15 minuten waren voor FC RDC. Een mooi afstand schot van Brian Flierman werd door de keeper van de tegenstander net uit de goal getikt. Luuk Helms had op het einde van de wedstrijd ook nog een vrije schietkans, helaas net naast. De te prijzen strijd die onze ploeg heeft laten zien resulteerde helaas niet tot een punt. Dit was zeker verdiend geweest.Trots kunnen wij terugkijken naar deze wedstrijd. Niet alleen op het voetbalspel en de strijd die deze ploeg heeft laten zien, maar ook het gedrag binnen het veld.

De dag werd afgesloten met live muziek in de kantine. De growdfunding commissie heeft voor een leuke afsluiting van de dag gezorgd. De opbrengsten voor de aankleding van de kantine gaan voorspoedig. Op de dag van de volgende thuiswedstrijd is een grote actiedag vanuit de crowdfunding actie. Voor iedereen, jong en oud, zijn genoeg festiviteiten gepland.