Winst voor FC RDC 1

Zaterdag 30 september vertrok heren 1 na samen geluncht te hebben naar FC Winterswijk 1. Ook Winterswijk is een fusieclub. Wij waren onder de indruk van de prachtige accommodatie en het prachtige scorebord.

De uitslag op het scorebord was ook indrukwekkend. In de eerste twee minuten stond het al 0-1 voor FC RDC. Luuk Helms en Joost Brouwer openden gezamenlijk de aanval. Luuk werd onderuit gehaald en Joost pikte de bal op en schoot deze(deBal) in de linker onderhoek. Ondanks deze snelle voorsprong stond FC RDC in de eerste helft onder druk. In de tiende minuut kreeg FC RDC een grote mogelijkheid, Durk Sinnema miste helaas de bal uit een goed genomen vrije trap van Joost. Winterswijk voerde de druk op, gelukkig kon de tegenstander niet scoren, ondanks dat ze het betere van het spel hadden. Durk redde FC RDC verdedigend in de 28 ste minuut, hij greep kortdaad in toen de spits van Winterswijk wou uithalen in de 16 meter. Edwin van de Sar, sorry Edwin Zeegers, had verder nog uitstekende reddingen waardoor onze ploeg met een 0-1 voorsprong de rust inging.

In de tweede helft werd Faruk Cadirci ingewisseld voor Sander van der Velde. Deze omzetting bracht rust. In de 58e minuut scoorde Luuk Helms met een bekeken afstand schot. Marc Brouwer kwam voor de laatste 30 minuten het veld in. FC RDC nam het heft in handen. De ene goede aanval na de andere aanval volgde. In de 77e minuut kwam FC RDC tot een grote mogelijkheid, na mooi combinatievoetbal eindigde de bal bij Marc op de 16, helaas was zijn schot niet krachtig genoeg. In de 79e minuut was het Luuk die goed doorkwam aan de linkerkant van het veld, hij gaf een scherpe voorzet op Marc, die vervolgens de paal hard raakte. In de 85e minuut kreeg Sander Bezem de bal op de 16, zijn schot richting de bovenhoek werd gepakt door de keeper van Winterwijk. Vlak voor tijd, na goed druk zetten op de achterhoede van Winterswijk kwam de bal bij Faruk, helaas ging zijn lobje net naast het doel.

Al met al was het een terechte overwinning van onze jonge ploeg. Een sterk begin in een verder moeizaam verlopende eerste helft werd opgevolgd door een sterke tweede helft. In de tweede helft was FC RDC ongelukkig in de afronding, waardoor de wedstrijd eindigde met de winst van 0-2.

Volgende week speelt Zaterdag 1 thuis tegen Zuid Eschmarke. Samen met dames 1 zullen de spelers zich eerst ‘ s morgens inzetten voor de activiteiten bij de jeugd op de grote crowdfunding feestdag. Iedereen is uitgenodigd om de hele dag te genieten van voetbalspectakel en activiteiten. Zaterdag 7 oktober is een dag die je niet mag missen!