Gelijk spel FC RDC JO11-2

Zaterdag 7 oktober  Schalkhaar JO 11-6 – FC RDC JO11-2    2-2                                                                                        Het team was compleet aanwezig, maar Kim is geblesseerd en Elisa is als reserve speler nog herstellende van een voetblessure van de wedstrijd van 2 weken geleden. Al hoewel er weinig nog te zien was van de blessure. Ze stond haar mannetje namelijk erg goed daar achterin, op het vertrouwde plekje waar de keeper; haar broer, haar graag ziet spelen. Bij het inspelen konden we al zien en merken dat ze er zin in hadden in tegenstelling tot vorige week. We gaan ervoor werd er geroepen. Ondanks de regen en wind hadden ze een goed overzicht op het veld. Ze wisten elkaar in de passing te vinden en er werd goed geroepen naar elkaar. Kaelan die de opvatting sportief spelen wel heel sportief opvatte liet een goal lopen door de tegenstander omhoog te helpen na een lichtelijke botsing met elkaar, terwijl de scheidsrechter niet gefloten had. Maar petje af voor dit gebaar, wat we eigenlijk wel vaker op de velden willen zien. Liam met een mooi schot maar net naast. Aanvallend waren wij veel sterker maar we wisten het niet af te maken, tot een mooi kaats moment met Liam en Ché die goed werd benut door Ché en het 0-1 werd. Mert die weer goed stond te verdedigen, komt met een hoekschop, jammer,  Kees krijgt hem niet goed voor zijn linker. Na een paar mooie schoten van RDC op het doel van de tegenstander wist Schalkhaar door de verdediging te komen en creëerde Schalkhaar een hoekschop, deze werd prachtig in één keer ingeschoten en het staat 1-1. Daar was voor Gino de keeper geen houden aan, de bal werd er heel mooi ingedraaid.  Julian en Kees die samen het middenveld afdekten, hebben hard gewerkt en een paar mooie passes gegeven die helaas weer niet goed werden afgemaakt. Maar na een schot van Kees op de goal was de tegenstander even verrast en kreeg Kaelan de kans om 1-2 te maken. Al lichtelijk werd op het veld de overwinning gevierd maar Schalkhaar laat het er niet bij zitten. Ché de kleinste van het veld had veel moeite met zijn directe tegenstander die 2 koppen groter en een maatje meer was dan hem, durfde eerste het duel niet aan te gaan maar na een hele mooie passeerbeweging had hij hem mooi tuk en maakte hierna goed gebruik van zijn snelheid. Dit was een goed moment en Ché kreeg er weer vertrouwen in! Helaas het schot was net niet hard genoeg. Julian was vandaag de centrale middenvelder en heeft dit goed uitgevoerd, mooie passes en overzicht.                                                         Schalkhaar maakte goed gebruik van een onoplettendheid van onze verdediger en wist het doel te vinden en maakte de 2-2. Nu moesten we nog oppassen dat het niet alsnog 3-2 zou worden. Gelukkig heeft RDC zich goed hersteld en is het bij de 2-2 gebleven, maar een overwinning was zeker op zijn plaats geweest, maar ja dan moeten de ballen er wel in gaan! De trainers zijn erg tevreden over het spel, nu nog het afwerken op de goal benutten en dan komt het helemaal goed met JO11-2……..