Positieve bijdrage zaterdag Heren 1

Faruk Cadirci

Op zaterdag 7 oktober was er een grote feestdag georganiseerd vanuit de campagne commissie crowdfunding. Voor een aantal spelers van heren 1 betekende dit vroeg opstaan om bij de activiteiten van de jeugd aanwezig te zijn. Iedereen, inclusief de trainers, werd ingezet als gast trainer/leider, assistent scheidsrechter, barman, etc. Bryan Flierman had iets wat moeite met het vroege tijdstip, maar besloot de hele dag te genieten van deze prachtige clubdag. Faruk Cadirci nam zijn taak als assistent scheidsrechter bij de meisjes onder de vijftien zeer serieus. Hij had amper de tijd voor een foto momentje. Trainer Marco Parnela ontpopte zich als ware barman, alle bezoekers werden vriendelijk en gastvrij te woord gestaan. Michel Voortman en Marc Brouwer hadden hun aandeel in de organisatie van deze dag. Dit betekende voor Marc een stress moment in de ochtend. De verkoopwagen van Oskars Chicken Grill had krachtstroom nodig. Gelukkig konden Barend van Dorp en Jean-Paul Brouwer hem assisteren om het voor elkaar te krijgen. Menig FC RDC-er en bezoeker hebben genoten van de broodjes kip, patat en andere lekkernijen. Om 13.30 uur verzamelden de spelers zich in de kantine als voorbereiding op de wedstrijd. Om 13.50 uur meldde Willmar Buitink (speler van het eerste team onder de 11)  zich bij de bestuurskamer. Hij was deze dag de pupil van de week. Hij genoot zichtbaar van de middag. Zijn favoriete speler van ons eerste elftal is Joost Brouwer. Dat Joost ook zijn trainer is, speelde uiteraard geen rol in zijn keuze. Willmar was aanwezig bij de bespreking, hielp bij de warming up en scoorde de eerst goal vanuit de aftrap voor FC RDC. Hij volgde gespannen de gehele wedstrijd op het puntje van de bank.

Marc Brouwer en de eigenaar van Oskars Chicken Grill

Om 15.00 uur begon de wedstrijd tegen Zuid Eschmarke. Na tien minuten stond het scorebord al op 1-0. Na een prachtige aanval kwam de afvallende bal voor de voeten van Sander Bezem. Sander schoot de bal snel en trefzeker. Faruk werd in de 16 meter onderuit getrokken na een steekbal van Joost Brouwer, helaas liet de scheidsrechter de wedstrijd gewoon doorgaan. De tegenstander van onze ploeg wist de FC RDC-ers af en toe lijfelijk goed te raken. Na een half uur spelen veroverde Faruk de bal op het middenveld en speelde de bal snel door naar Joost. De beide junioren, Luuk Helms en Joost Brouwer, lieten zien hoe je samen eenvoudig en goed kunt voetballen. Na drie keer samen een één tweetje, scoorde Joost het tweede doelpunt van de wedstrijd. De pupil van de week was super trots op zijn trainer. Met 2-0 ging FC RDC de rust in. Helaas kon  Marc het veld na de rust niet meer betreden, in de laatste minuut van de eerste helft ontving hij een beste trap op zijn scheenbeen. Na de rust had Zuid Eschmarke niet veel meer in te brengen. Dit kwam mede door onze sterke verdedigers, die onderleiding van onze aanvoerder Durk Sinnema, de aanvalspogingen van de tegenstander onder controle wisten te houden. Na een prachtig opgezette aanval scoorde Kadir Taflan de 3-0. Met een verdiende zege verliet de ploeg het veld. Een leuke vermelding voor Bert Wierdsma was dat hij na blessure leed  zijn officiële debuut in de competitie voor zaterdag 1 maakte.

Na de wedstrijd was de volledige ploeg te vinden in de kantine om te genieten van de festiviteiten. Menig broodje kip  van Oskar Chicken Grill werd verdiend verorberd. Onze zaterdag heren 1 besloot als klap op de vuurpijl als elftal twee tribune stoeltjes te kopen. Al met al een positieve dag voor de hele vereniging!