Einde aan zegereeks JO11-3

Vandaag, 14 oktober, moest de JO11-3 het in een uitwedstrijd opnemen tegen de JO11-3 van Diepenveen.

Beide teams hadden 3 wedstrijden gespeeld en gewonnen. Het beloofde dus vooraf een mooie uitdaging voor ons team. Dat ook het zonnetje lekker scheen was mooi meegenomen. Gelukkig waren we ook weer compleet en konden we vol goede moed aan de wedstrijd beginnen.

Het begin was ook erg goed. We kregen ook al snel de overhand, hoewel dat nog niet direct tot uitgespeelde kansen leidde. Diepenveen daarentegen loerde een beetje op de counter en was dan ook met 2 snelle uitbraken gevaarlijk. Een keer redde de lat ons en bij de andere uitbraak stond onze keeper Morris op zijn post. Met een mooie duik wist hij een venijnig schot net langs de goede kant van de paal te werken.

Onze pingeldoos Wasim wist de brilstand van het scorebord te krijgen. Hij soleerde langs de verdedigers van Diepenveen en schoot de bal mooi en hard langs de keeper van Diepenveen, 0-1.

Wij stonden nog na te juichen en dat was te merken. Diepenveen maakte vanaf de aftrap gelijk, 1-1. Het omschakelen, wat we vaak trainen, waren een aantal van ons even vergeten…..jammer.

We gingen niet bij de pakken neerzitten en voetbalden weer goed door. Het samenspel leidde ook wel weer tot genot onder het publiek. Nadat we zelf een paar mogelijkheden hadden gemist hielp Diepenveen ons een handje. Na een scrimmage voor het vijandelijke doel werd de bal door een speler van Diepenveen langs zijn eigen keeper gewerkt . We stonden dus weer voor 1-2 en dat was op dat moment ook wel terecht.

Diepenveen was toch wel wat aangeslagen en wij bleven de betere partij en kregen ook nog wat kansen. Maar zoals zo vaak in het voetbal…….als je zelf niet scoort doet de tegenstander dat wel. Helaas voor ons zelfs 2 keer, waardoor we jammer genoeg met een achterstand van 3-2 de rust in gingen.

Na een peptalk van Martijn (leider) en Alex (trainer) begon de tweede helft. Als vrij snel werd duidelijk dat het in de tweede helft een stuk minder ging. De ballen werden niet meer zo goed overgespeeld en de vermoeidheid begon ook wel een rol te spelen.

Diepenveen gooide er nog wat meer energie in en we stonden aardig onder druk. Nadat Diepenveen al een paar kansen onbenut had gelaten moest onze verdediging, die vandaag echt wel zijn en haar mannetje stond, twee maal haar meerdere erkennen in de aanvaller van Diepenveen, dat zodoende uitliep naar 5-2.

Toch gaven we niet op en met onze laatste krachten trokken we ten aanval. Wasim wist na een prachtige solo, waar hij 5 spelers voorbij ging te scoren van dichtbij. 5-3. Helaas was er daarna te weinig tijd en moesten we onze eerste nederlaag van dit seizoen incasseren.

We blijven wel lekker meedoen in deze competitie en gaan op naar de volgende wedstrijd, maar eerst krijgen we een beetje rust, want door de herfstvakantie is er volgende week geen wedstrijd. We wensen iedereen een fijne vakantie toe en hopen dat we dan weer fris en fruitig aan de wedstrijd tegen de Witkampers kunnen beginnen

groetjes, Martijn en Alex