Doelpuntenfestijn!!!

Vandaag, 5 november 2017, moesten we op bezoek bij Terwolde. Dit team had nog alle wedstrijden gewonnen.

Tijdens de warming up hadden diverse spelers van ons al wat last van natte kousen en koude handen en lang gras. Als dat maar goed gaat.

Nadat de scheidsrechter van dienst, een jong ventje dat zijn eerste wedstrijd floot, zich had gemeld ko de wedstrijd beginnen. Waar we al een beetje bang voor waren gebeurde ook. Vanaf het begin was duidelijk dat de spelers van Terwolde beter omgingen met de weer- en veldomstandigheden.

Terwolde zette ons team vanaf het begin zwaar onder druk en binnen no time keken we tegen een 2-0 achterstand aan. Vanaf dat moment kwamen we iets beter in de wedstrijd. Met name Daniël Banjo kon een aantal keer opstomen met de bal aan de voet en de keeper van Terwolde onder vuur nemen. Helaas nog niet met veel succes. De schoten gingen naast of de keeper stond in de weg.

Het was Wasim die na een mooie solo alleen op de keeper afging en ons terug bracht in de wedstrijd, 2-1.

Het was helaas ook Wasim die vandaag te veel hooi op zijn vork nam en zich regelmatig stuk liep op de tegenstander, terwijl zijn medespelers wel vrij staan. Dit leidde te vaak een gevaarlijke tegenstoot van de tegenstander in. Dit moet Wasim nog afleren en dat vonden de leider en trainer aanleiding om Wasim een keer extra te wisselen.

Als gezegd profiteerde Terwolde regelmatig van onnodig balverlies aan onze zijde, waarbij ook het omschakelen door sommige spelers van ons team werd vergeten. Dit leverde dan ook 3 goals op een rij op voor Terwolde, 5-2.

Na een peptalk van trainer Martijn en Alex, waarbij de nadruk werd gelegd op het samenspelen werd er zowaar beter samen gespeeld en ook kansen gecreëerd. Helaas stonden paal, lat en de keeper van Terwolde succes voor ons in de weg en vielen juist de tegelgoals aan de andere kant. We stonden halverwege de tweede helft met 7-2 achter. Er was dus een inhaalrace nodig………………..en die kwam er ook. Na goede combinaties zorgden Wasim en Daniël Banjo voor de tussenstand van 7-4.

Wasim ging vervolgens alleen door richting de keeper en werd daarbij onreglementair van de bal gezet en dus een penalty. Wasim ging zelf achter de bal staan en liet dit buitenkansje niet onbenut. 7-5.

Er gloorde weer wat hoop binnen het team en dus gingen we weer ten aanval. Met name Jennie, Ilias en Daniël Blom sloegen de ene na de andere aanval van Terwolde af en ook Morris stond weer op zijn post. Helaas konden zij niet voorkomen dat er toch een balletje in ons doel rolde, 8-5.

We gaven niet op en vanaf de aftrap werd er weer gas gegeven. Dit leidde tot een paar uitstekende combinaties en kansen. Helaas waren met name Aaron en Daniël Banjo niet gelukkig in de afronding. Toch was het weer Wasim die ons terugbracht naar 8-6.

Met nog een paar minuten op de klok gooiden we alles op de aanval. Helaas leidde dat een counter van Terwolde in die voor de 9-6 zorgde. Wasim wist nog te scoren en de 9-7 op het scorebord te brengen, maar het slotakkoord was toch weer voor Terwolde, hetgeen een einduitslag van 10-7 op het scorebord bracht.

Jammer dat we zo slecht aan de wedstrijd begonnen, want er had meer ingezeten. Volgende week wacht weer een zware wedstrijd tegen Spcl Deventer, een team dat net boven ons staat. Dat wordt dus weer een mooie uitdaging.