Op het nippertje winst voor JO 11-2

Zaterdag 4 november Fc RDC jo11-2  – Lettele jo11-1G   3-2    Eindelijk kunnen we weer een wedstrijd spelen! Een aantal spelers hebben wel een wedstrijd meegedaan als invaller bij de E6 de afgelopen weken, maar door de vakantie, een verschoven wedstrijd en terugtrekking van een team wordt er na 3 weken weer met het eigen team gespeeld. In de voorbespreking werd aangegeven dat het een zware wedstrijd zou worden, aangezien de tegenstander net boven ons stond. En dat werd het ook……

Iedereen was er klaar voor, eerst nog gauw een groepsfoto voor op de site, blijkt de scheidsrechter nog niet aanwezig te zijn …….. Na overleg met de tegenstander heeft Suzanne de fluit gepakt en ze moest aardig aan de bak omdat het op het veld flink over en weer ging omdat het spel zich snel verplaatste. De teams waren goed aan elkaar gewaagd, er werd goed gecombineerd aan beide kanten en Lettele wist zich meerdere malen door de verdediging van RDC heen te werken maar kwamen  niet tot een doelpunt omdat Gino prima stond te keepen! Ook RDC kreeg genoeg kansen maar ze wisten het helaas weer niet goed af te maken. Er werd naast geschoten of gekopt, recht op de keeper of goed verdedigt door Lettele. Hoge ballen werden door ons niet goed aangenomen en dat duidde meteen op bal verlies waardoor Lettele weer kon profiteren….ook dat leverde gelukkig niets op. Liam kreeg de bal goed op zijn rechter voet en wist gelukkig op een haar na zijn eigen doel te missen……..Kim die vandaag op alle posities moest spelen kwam met de mooie opmerking “girlpower”,  wanneer Elisa de bal weer met een geweldige trap op de helft van het veld van de tegenstander weet te werken. Het wisselen loste zich ditmaal zelf goed op, Mert was helaas wat geblesseerd aan been en lies, waardoor hij wat vaker gewisseld moest worden en hier en daar kwam er één naar ons toe om even bij te komen of een klein “pijntje” op te lossen. Er moest ditmaal veel gelopen worden omdat de ruimtes goed gezien en benut werden! Uiteindelijk werd dit voor RDC goed beloond omdat Kaelan de eerste goal kon maken doordat Ché hem goed aanspeelde nadat Julian de bal had verovert op het middenveld. Dit feestje werd snel de kop ingedrukt omdat Lettele  omschakelde en al binnen de minuut de 1-1 scoorde. Inmiddels heeft de scheidsrechter zich gemeld en heeft goed gefloten in de tweede helft. De vermoeidheid werd wat meer zichtbaar en kwam het spel ook niet altijd ten goede. Kees helaas niet helemaal fit kon de tegenstander dit maal niet op de hielen zitten, maar gelukkig lukte het storen wel…….Er was snel en onnodig balverlies, maar we wisten ons nog steeds kranig te weren en ook werd er nog goed gecombineerd en geroepen op het veld. We hebben meerdere hoekschoppen mogen nemen maar leverden helaas niets op. Er werd goed verdedigd door Lettele, die na een slordige terugspeelbal van RDC op de keeper, wisten te profiteren en daar de 1-2 scoorden. Door de aanmoedigingen van onze vaste supporter; de opa van Kaelan laat RDC de kop niet hangen en ook Kaelan doet er nog een schepje bovenop en weet te scoren na wat gekluts met de bal voor het doel bij Lettele 2-2, het kan nog steeds kom op nog een paar minuutjes en alsof het duiveltje in Julian bovenkwam verovert hij de bal en na een mooie passeerbeweging schiet hij de bal 1 minuut voor tijd erg mooi links boven in de hoek. Yes, gewonnen met 3-2. Het was nipt, maar we hebben ze verslagen het was een mooie wedstrijd!