RDC JO11-3 strikes back

Vandaag, 28 oktober 2017, hebben we een wedstrijd gespeeld tegen het team van Witkampers uit Laren.

We waren al vroeg op het veld voor de warming up…………..of toch niet helemaal. Daniël Banjo bleek zijn voetbalbroekje en een kous te missen. Na wat navraag bleken deze onderdelen van het tenue bij diverse anderen te liggen en kon ook Daniël Banjo vandaag meedoen aan de wedstrijd.

Na het eerste fluitsignaal van de scheidsrechter kregen we snel vat op de tegenstander en kregen we snel een overwicht. Dit overwicht leidde ook tot een paar uitstekende aanvallen en al snel kwamen we op voorsprong. Wasim zag een gaatje in de verdediging van de tegenstander en vond het net van de Witkampers, 1-0.

We bleven lekker samenspelen en ook snel volgden de 2-0 van Enhao en de 3-0 van Wasim. Onze keeper Ilias en verdedigers Jennie en Daniël Blom kregen maar bar weinig te doen, maar op de spaarzame momenten dat Witkapmers, dat met 10 spelers was komen opdagen, gevaar dreigden te stichten werd dat gevaar ook direct in de kiem gesmoord.

Morris en Daniël Banjo, en Enhao, die het middenveld bewaakten deden de rest. Zo bleven we de bovenliggende partij. Halverwege de eerste helft pikte Enhao de bal op in de verdediging en stak het hele veld over, zag Wasim vrij staan en bediende hem op zij wenken. Wasim werkte vervolgens cool af, 4-0. Nog voor de rust werd de stand naar 6- getild door wederom Wasim en Enhao.

Na de pauze bleef het spelbeeld onveranderd. RDC bleef goed combineren, al namen de doelpogingen wel wat af. De vermoeidheid nam toe de concentratie wat af. En op dat soort momenten leeft Aaron wat op. Vaak staat hij wat verdekt opgesteld voor het vijandelijke doel  en op het moment iedereen wat moe wordt vallen de balletjes soms per abuis voor zijn voeten. Als echte spits slaat hij da toe en zo gebeurde het dat Aaron ook vandaag op het scorebord verscheen met de 7-0- en de 8-0.

Het slotakkoord was voor De Witkampers met een mooi schot in de bovenhoek, 8-1

Een mooie en verdiende overwinning waardoor we weer uitzicht krijgen op de koppositie. Met de wedstrijd van volgende week tegen Terwolde, dat al zij duels nog heeft gewonnen beloofd dat weer een mooie uitdaging te worden. Maar nu eerst genieten va de overwinning!!!