JO13-3 beperkt de schade in de 2e helft

Zaterdag 11 november, Terwolde JO13-1G – FC RDC JO13-3

Het was weer zover, nadat we vorige week een thuiswedstrijd hadden tegen onze eigen JO13-2 (helaas met 1-8 verloren) mochten we vandaag weer de stad uit. Gelukkig hoefden we niet ver te reizen, de bestemming was het pittoreske Terwolde waar we om 10.00 uur tegen de JO13-1G moesten aantreden.
Het was op vrijdagavond nog wel even spannend of we genoeg spelers zouden hebben, Ozan is helaas gestopt met voetbal, Reiner, Deniz, Yigit en Dylano waren geblesseerd of door andere redenen afwezig. Maar gelukkig kon de rest wel en hadden we precies 11 spelers en hoefden we ons ook niet druk te maken wie er zou moeten wisselen.
Beide ploegen waren op tijd klaar en de scheidsrechter stelde voor om iets eerder te beginnen zo klonk om 09.55 uur het fluitsignaal om te starten. Helaas bleek ook Terwolde letterlijk en figuurlijk een maatje te groot voor onze jongens en viel al snel het eerste doelpunt. Toch lieten onze jongens zich niet kisten en deden ze hun uiterste best, maar het mocht niet baten en zo gingen we met een 8-0 achterstand de rust in.
Na wat tactische aanwijzingen van onze trainer Dennie en een bekertje ranja was het weer tijd om verder te gaan. En wat bleek, de rust had de jongens goed gedaan, ze speelden beter over en kwamen meer over de middenlijn, ook de keeper van Terwolde moest ineens aan de bak maar we konden hem helaas niet passeren.
Tussendoor scoorde Terwolde nog wel een doelpunt maar vergeleken bij de eerste helft wisten onze jongens de schade beperkt te houden. In de 29e minuut van de tweede helft kregen we zelfs nog een goede kans maar werd Derenzo met een flinke beuk naar de grond gewerkt. Deze actie gebeurde binnen het strafschopgebied en werd gezien door de scheidsrechter dus een penalty voor FC RDC was het gevolg. Maar ja er stond natuurlijk al veel druk op de jongens zodoende schoot Tuğrul helaas naast, ai, ai, wat jammer…. Tot overmaat van ramp maakte Javier in de extra tijd nog een eigen doelpunt tijdens een goede poging om de bal weg te werken, domme pech. Ach ja daarmee werd de pot mooi afgerond op een eindstand van 10-0.
Na een traktatie in de kantine door trainer Dennie waren de jongens al snel minder teleurgesteld en gaan we maandagavond weer lekker voorbereiden voor komende zaterdag thuis tegen Sportclub Deventer JO13-3.