RDC JO11-3 schiet uit zijn slof

Vandaag, 18 november, moesten we op bezoek bij het laag geklasseerde team van Colmschate 33- JO11-7. Een gemengd team met jongens en meisjes.

Het was slecht weer, het regende en de open vlakte bij Colmschate zorgde ook voor een koude wind. Hopelijk konden onze spelers er voor zorgen dat we veel in onze handen konden klappen, zodat we het weer warm zouden krijgen. Op voorhand dachten de meesten van ons wel dat dat zou gaan lukken. Het team van Colmschate had immers al meer dan 80 tegengoals  geïncasseerd. We dachten dat dit dus wel even een makkie zou worden…………..

Tot onze verrassing ging het de eerste 10 minuten echter aardig gelijk op. We waren wel de betere partij en kregen genoeg kansen, maar de echte scherpte ontbrak. Zo kon het gebeuren dat een lange bal van de keeper va Colmschate achter onze verdediging viel, waardoor een van de aanvallers van Colmschate de bal kon oppikken en alleen op onze keeper Morris af kon gaan. Een hard en zuiver schot liet Morris kansloos en dus stond Colmschate opeens met 1-0 voor. Dat was dus wel even schrikken………………..het zal toch niet.

Maar goed, we hadden nog genoeg tijd om wat aan deze achterstand te doen. Het ging vanaf dat moment ook iets beter lopen en er werd best goed samengespeeld. Door 2 uitgekookte schoten van Wasim wisten we de stand vrij snel om te draaien in ons voordeel. Wasim begint steeds beter te begrijpen dat het slimmer is om te combineren en zelf weer vrij te gaan lopen. Dat resulteerde ook in deze 2 prima goals.

Vanaf dat moment kregen we de wedstrijd ook volledig onder controle en was het eenrichtingsverkeer. Achtereenvolgens was het de beurt aan Daniël Banjo, Wasim, Daniël Banjo, Aaron, Daniël Banjo en wederom Aaron om de score omhoog te tillen. Dit leverde een ruststand op van 1-8.

Omdat Morris eigenlijk op die ene onhoudbare bal na niets te doen had besloten we om Ilias de tweede helft te laten keepen.

Vanaf de eerste seconde in de tweede helft grepen we weer het initiatief. Ondanks de al behoorlijk hoge score bleven we lekker voetballen. De verdedigers Jennie en Daniel Blom voerden hun taak met verve uit en onze keeper Ilias kreeg zo dan ook weinig te doen.

De stille krachten op het middeneld, Morris en Enhao, veroverden veel ballen en leidden daarmee ook weer nieuwe aanvallen in. Vooral Enhao was vandaag weer een genot om naar te kijken. Als een veldheer liep hij over het veld en verdeelde het spel. Het aantal onderscheppingen en assists van hem waren vandaag van onschatbare waarde. Zonder een ander tekort te willen doen was hij toch wel de “man of the match”

Doelpunten van Wasim, Daniël Banjo (2x), Aaron, Enhao, Daniël Banjo (3x) en Wasim (3x) brachten uiteindelijk een score van 1-19 op het scorebord.

Door deze grote overwinning zijn we een plaatsje gestegen en hebben we de derde plaats nu overgenomen van Spcl Deventer, dat nipt verloor van de nummer twee Terwolde. Jammer anders hadden we ook dat team ingehaald en hadden we zelfs tweede gestaan. Met nog 3 wedstrijden te gaan en 6 verliespunten zal het moeilijk worden om nog kampioen te worden, aangezien Diepenveen nog geen punt heeft verloren, maar een tweede plaats zit er heel misschien nog wel in. We gaan er in elk geval voor.