RDC JO11-3 toont Veerkracht

Vandaag, 11 november, stond de wedstrijd tegen concurrent  Spcl Deventer JO11-4 op het programma. Dit team had 3 punten meer dan wij en stond op de derde plaats. Bij een overwinning zouden we op gelijke hoogte kunnen komen.

Aangezien er ook over en weer klasgenootjes en vriendjes meededen gaf dat natuurlijk een extra motivatie om te winnen.

Ondanks dat het wat regende was er toch veel publiek op de been. Dus er werd ook veel aangemoedigd vanaf de kant.

Bij het begin van de wedstrijd was te merken dat sommige spelertjes nog wat last hadden van de zenuwen. Het spel was dan ook wat onnauwkeurig. Hoewel we veel aan de bal waren kwamen we niet tot veel goed opgezette aanvallen. Na een minuutje of vijf werd de ban gebroken. Helaas voor ons aan de verkeerde kant van het veld. Ondanks goed keeeperswerk van Ilias kon hij samen met de verdedigers Daniel Blom en Jennie niet voorkomen dat Spcl Deventer op voorsprong kwam, 0-1.

Niet veel later verdubbelde Spcl Deventer de voorsprong, 0-2. Ook aan dit doelpunt kon Ilias weinig doen. Een uitgekookte schuiver onder in de hoek liet hem kansloos.

Dit was voor ons het signaal om even flink uit een ander vaatje te gaan tappen. Met een doelpunt van Aaron , de zogenaamde “Anschlusstreffer”, kwamen we weer terug in de wedstrijd 1-2. Althans, dat dachten we. Spcl Deventer, dat een leuke ploeg heeft, schakelde ook een tandje bij en onder luidde aanmoedigingen van het publiek lukte het hun om er weer eentje bij te prikken, 1-3.

Dat was voor onze aanhang het moment om nog luider aan te gaan moedigen, en niet zonder resultaat. Achtereenvolgens Wasim, Aaron en nog een keer Wasim scoorden en brachten ons voor het eerst in deze wedstrijd op voorsprong, 4-3. Dat was ook de ruststand.

In de tweede helft ontspon zich een prachtig gevecht. Spcl Deventer en RDC wisten het publiek uitstekend te vermaken. Aanvallen rolden over en weer en met name voor de keepers en de verdedigers was er veel werk aan de winkel. Ilias keepte fantastisch en hield ons een paar keer goed in de race. Toch kon hij niet voorkomen dat er een balletje in het net verdween. Het stond dus weer gelijk, 4-4.

De laatste 10 minuten van de wedstrijd braken aan en dan komt meestal onze grote kracht naar boven drijven. Onze motoren op het middenveld, Daniël Banjo, Enhao en Morris, waren onvermoeibaar en gooiden er nog een schepje energie bovenop. Hierdoor konden we telkens weer de aanval van Spcl Deventer onderbreken en druk blijven uitoefenen op het doel van de tegenstander. Dat leverde gelukkig ook resultaat op. De 5-4 van Aaron was daar een mooi voorbeeld van. Een onderschepping van Enhao, die sinds hij steunzooltjes draagt veel meer laat zien, was de basis voor dit doelpunt.

Spcl Deventer zette nog een paar keer aan, maar onze verdediging stond als een muur en als er dan toch eens een balletje door de muur kwam stond Ilias op zijn post. Ook de paal en de lat hielpen ons een handje.

De 6-4 kwam op het bord na een mooie solo van Wasim, die vanuit de omschakeling in balbezit kwam en 4 tegenstanders zijn hielen liet zien. Het slotakkoord was weer voor Aaron, die geheel vrij op de ver uitgekomen keeper af kon gaan. Hij lobte de bal over de keeper. Die kon er nog wel met de vingertoppen bij, maar de bal rolde toch over de lijn, 7-4.

Een mooie en verdiende overwinningen en eindelijk een keer een overwinning op een directe concurrent. We staan nu dan ook gedeeld derde en dat smaakt naar meer…………………..