RDC JO11-3 laat mooie dingen zien

Op 25 november stond de thuiswedstrijd tegen FC Twello JO11-1 op het programma.

Iedereen was, ondanks dat het best koud was, aanwezig en had er zin in. Na een lekkere warming-up gingen we dan ook goed van start tegen FC Twello, dat maar 3 puntjes minder had dan wij.

Nadat we in de vorige wedstrijden telkens op achterstand waren gekomen, werd nu vanaf de eerste minuut de tegenstander onder druk gezet. Dit leidde dan ook direct tot een paar kansen. Nadat de eerste kans nog werd verprutst was het daarna wel raak. Wasim rondde een mooie aanval koel af en schoof de bal onhoudbaar langs de keeper, 1-0.

Ook daarna bleven we geconcentreerd doorgaan en werd er naar hartenlust gecombineerd. Onze keeper Morris had weinig te doen, aangezien onze verdedigers Jennie, Daniel Blom en Ilias ervor zorgden dat elke uitval van de tegenstander in de kiem werd gesmoord. Mooi is om te zien, dat ze zich daarbij goed vastbijten in de tegenstander en de bal niet uit het oog verliezen.

De 2-0 en 3-0 kwamen van de voet van Enhao. Na voorzetten vanaf de rechterkant stond hij op de goede plaats, nam hij de bal rustig aan en rondde feilloos af met een schuiver in de hoek.

De 4-0 kwam op de scorebord door Aaron, die een foutje van de keeper van Twello afstrafte. Nadat Aaron al een paar mooie kansen had gekregen was het nu dus wel raak. Met deze stand op het scorebord gingen we de rust in

Omdat keeper Morris eigenlijk niets te doen had werd besloten om de keepers in de rust te wisselen. Zo kon Ilais de tweede helft ons doel verdedigen en kon Morris eindelijk zijn energie kwijt

Ook in de tweede helft bleven we lekker voetballen. De 5-0 was een geweldig doelpunt. Uit een corner van Daniël Banjo zette Wasim zijn hoofd tegen de bal en kopte genadeloos hard de bal langs de verbouwereerde keeper van FC Twello.

Dat onze Aaron scherp voor de goal is liet hij maar weer eens blijken bij de 6-0. Van dichtbij schoof hij de bal in het netje.

Het goede spel van Daniël Banjo wastot nu toe nog onbenoemd gebleven, maar dat veranderde snel. Daniël is in staat om met zijn sterke lichaam veel ballen te veroveren en met zijn techniek gaat het ook steeds beter. Hij bestrijkt daarbij het hele veld en komt dan ook vaak in scoringspositie. Zowel de 7-0 als ook de 8-0 kwamen van zijn voet, na krachtige acties.

De 9-0 ontstond weer uit een corner. Wasim was het meest attent en knalde de bal binnen.

Daarna was het Aaron-time. Met 3 treffers, na mooi uitgespeelde aanvallen, op rij zorgde hij voor een stand van 12-0.

Het slotakkoord was vandaag voor Daniël Banjo. Einduitslag 13-0.

In deze wedstrijd zien we dat het team zich enorm goed heeft ontwikkeld en dat we de dingen, die we vaak trainen, ook terug zien in het veld. Het verdedigen, combinatiespel, omschakelen en afwerken, vrijlopen zonder bal en vragen om de bal, worden steeds meer gemeengoed in het team. We gaan echt vooruit als team en dat verhoogd ook zeker de spelvreugde.

Bovendien hebben we vandaag ook een paar dingen gedaan, die we nog niet eerder hadden gezien. Ten eerste een mooie kopgoal en ten tweede voor het eerst de nul, hetgeen een compliment is voor het hele team.

Met nog twee wedstrijden voor de boeg heeft het team inmiddels al 95 keer gescoord en dat is tot nu toe het hoogste aantal van alle teams. Op naar de 100!!!