Koud he?

Zo’n beetje alle wedstrijden in het jeugdvoetbal waren zaterdag 2 december afgelast, vanwege de vorst, maar onze uitwedstrijd uit tegen Activia JO11-2 niet. Dus moest er gewoon gespeeld worden.

Aangezien Daniël Banjo niet mee kon doen hadden we 2 toppers uit de JO11-2 toegevoegd aan het team. Keeper Gino en zijn zus Elisa. Hierdoor hoefden zowel Ilias en Morris vandaag niet te keepen.

Vanwege de kou hadden we besloten om de warming up wat in te korten. Omdat de leiding de kids een traktatie hadden beloofd als vandaag de honderdste goal zou worden gemaakt had iedereen er toch wel zin in. Aangezien Activia JO11-2 een van de zwakkere teams in onze competitie is zou dat ook wel moeten kunnen.

We begonnen redelijk aan de wedstrijd en waren veel aan de bal, maar Activia had het aardig voor elkaar en kwam ook af en toe er gevaarlijk uit. We kregen wel een paar kansen, maar die werden in het begin niet benut. Als gezegd kreeg Activia zo nu en dan ook wat kansjes, maar dan stonden onze verdedigers, Jennie en Daniel Blom natuurlijk weer ouderwets goed te verdedigen en ook Gino pakte een paar ballen.

Na een minuutje of 10 werd dan toch de ban gebroken. Na een goede actie van Elisa, die vandaag op het middenveld stond, kwam de bal bij Aaron en die tikte beheerst binnen, nadat hij de bal goed had aangenomen, 0-1. Kort daarna viel ook de 0-2 en 0-3. Beide treffers kwamen op naam van Wasim, nadat hij met mooie acties zichzelf had vrijgespeeld. De 0-4 werd gescoord door Elisa, een enorme poeier na een mooie pass van Morris.

Dat was dus treffer nummer 99 en het werd dan ook wel duidelijk dat vandaag de honderdste goal zou gaan vallen. Iedereen wilde dus maar wat graag die goal maken. Dat het nou uitgerekend Ilias zou worden, dat hadden er maar weinig verwacht. Aangezien hij vaak keept en daarnaast, als hij speelt, vaak moet verdedigen, zorgt er voor dat hij niet zo vaak in scoringspositie komt en dus ook niet zo vaak scoort. Maar vandaag dus wel en hoe. Met een mooi afstandschot in het dak van het doel werd de honderdste goal een feit.

We gingen echter wel vrolijk verder. De 6-0 betekende een hattrick voor Wasim. Na een goede combinatie met Aaron werkte hij de bal beheerst voorbij de keeper van Activia, 0-6.

Er leek dus geen vuiltje aan de lucht en toch gebeurde het dat Activia een tegentreffer kon produceren. Een bal die tussen onze verdediging en keeper belandde was de boosdoener. Hoewel Gino goed zijn goal uit kwam om de bal weg te werken raakte hij daarbij per ongeluk een van onze verdedigers, waardoor de bal pardoes belandde bij een vrijstaande speler van Activia. Voor hem was het een koud kunstje om op deze koude dag in het lege doel te scoren, 1-6.

De 1-7 werd gescoord door Enhao, die vandaag ondanks de kou weer een solide prestatie liet zien. Vaak onopvallend, maar erg belangrijk. Samen met Morris en Elisa kwam het middenveld vandaag goed tot zijn recht.

De 1-8 was een eigen doelpunt van Activia. De bal werd uit een corner hard voor het doel gebracht en dat bracht de verdediging van Activia in verwarring met als gevolg het eigen doelpunt.

De 1-9 kwam van de voet van onze andere keeper Morris. Hij dacht. Wat Ilias kan, dat kan ik ook. Hij legde aan voor een afstandsschot. Dat schot kwam er ook, maar was eigenlijk een niet al te hard schot. Door een foutje van de keeper van Activia, die over de bal heen dook, rolde de bal toch het netje in.

Leuk dus dat de jongens die normaal altijd keepen en niet zo vaak scoren nu allebei dus een doelpuntje meepikten.

Aaron was het die tiende van vandaag liet aantekenen. Wederom was hij zeer attent en stond hij op de juiste plek om een vloeiende aanval af te ronden, 1-10.

Elisa deed het nog een een keer goed voor hoe je een bal op de pantoffel moet nemen. Na een rush van ongeveer 30 meter legde ze aan en met een noodgang verdween de bal in het doel van Activia. En eerlijk is eerlijk. Als Elisa eenmaal de kans krijgt om te schieten, dan berg je maar. Het was een kanonskogel die bijna dwars door het net ging.

Dat we ook vandaag het dozijn nog val maakten was te danken aan Aaron. Met zijn derde treffer van vandaag zette hij met een hattrick het slotakkoord,1-12.

Normaal vermeld ik nooit iets over de penalties, maar vandaag wel. Eigenlijk wilde  niemand nog penalties nemen door de kou. Toch moesten ze genomen worden.

De ene na de andere penalty van ons werd verzilverd en Gino hield alle ballen tegen. Nadat onze veldspelers alle 8 hun penalty hadden verzilverd was de beurt aan Gino. Als hij ook zou scoren zou dat de allereerste keer zijn dat we alle penalties hadden gemaakt. Gino nam zijn aanloop en schoot………………………..helaas op de lat. Maar toch mooi dat we ook hierin een mooi resultaat behaalden.

Nadat iedereen zich had gedoucht en omgekleed kregen de kids een heerlijke traktatie. Deze bestond uit een kroketje, frikandel, kipcorn of een andere snack met een lekkere consumptie erbij. Zo had iedereen ondanks de kou toch een leuke ochtend beleefd.

Dat we met deze overwinning ook nog eens de tweede plaats veroverden, omdat de andere teams niet hadden gespeeld, was natuurlijk geweldig.We hebben nog een wedstrijd te gaan tegen onze concurrent Sallandia. Dat beloofd dus nog een mooie afsluiting te gaan worden van ons seizoen voor de winterstop.