Glenn Koerkamp opnieuw ‘Dartkoning’

Zaterdag 10 januari 2018 was alweer de derde editie van het FC RDC Darttoernooi. Een toernooi dat bekent staat om zijn spanning, gezelligheid, hoge scores en veel bier!

Dit jaar gingen 16 fanatieke pijltjesgooiers de strijd met elkaar aan. Bij deze darters zaten helaas niet de nummer 2 én 3 van vorig jaar bij. Dus het podium zou er sowieso heel anders uit gaan zien! Glenn Koerkamp, de winnaar van vorig jaar en daarmee de huidige Dartkoning, kon pas instromen bij de kwartfinales, aangezien er eerst gewerkt moest worden.

De overige 15 darters streden hard voor de andere felbegeerde plekken in de kwartfinales. Het niveau (bier drinken) lag erg hoog en de nootjes vlogen over de tafel. Het massaal toegestroomde publiek zagen hun lieveling ‘Chrisje Aweke’ voor het eerst aan het werk in de kantine van FC RDC. Helaas vloog hij er al na de groepsfase uit.. Maar dat hij toch in drie potjes, één leg heeft gepakt, voelde voor hem aan als een overwinning!

De halve finales gingen tussen Glenn Koerkamp en Marko Welmers op baan 1, en op baan 2 werd gestreden tussen Randal Everink en Tom Hemmes. De overtuigende winnaars, Glenn en Tom, maakten er een waar spektakel van in de finale. Waar Pepe halverwege het potje zijn kunsten op de trompet liet horen, was het Glenn die met een 3-1 overwinning zijn titel als Dartkoning prolongeerde!

Wij kijken terug op weer een succesvolle editie en kijken tevens weer uit naar 2019, wanneer editie 4 op de planning staat.

Tot volgend jaar!

De winnaars van het FC RDC Darttoernooi 2018:
Tom Hemmes, Glenn Koerkamp & Randal Everink (v.l.n.r).