voetballen of schaatsen?

zaterdag 17 februari,  VV Voorst jo11-1  –  FC RDC jo11-2   4-3                                                                                 7.20 uur krijgen we door dat de wedstrijden bij FC RDC op de grasvelden zijn afgelast. Het is -3 graden en witte velden. Echter JO11-2 moet spelen in Voorst, wat gaan we doen?….. We krijgen niets door, proberen te bellen, maar krijgen geen gehoor. Dan toch maar met opgeheven hoofd naar Voorst. Aangekomen verbazen wij ons erover dat het doorgaat. Het veld is volledig bevroren, glad en keihard. Beklag had geen zin we moeten er toch aan geloven. We gaan het veld op om te wennen aan de harde ondergrond, de gladde stuiterende bal en de kou. Lekker warm lopen, inschieten en tot grote spijt van het team moest Gino toch het veld verlaten omdat hij niet fit genoeg was om de wedstrijd te spelen. Mert trekt snel de keepershandschoenen aan en neemt plaats in de goal. De wedstrijd moet ook gelijk beginnen. Het geluid van het tikken van de bal op de grond en de noppen die grip proberen te zoeken op het veld,  leek het alsof er een ijshockey wedstrijd gespeeld werd. Al snel kwamen we tot de werkelijkheid omdat Arda na een mooie pass van Kaelan de 0-1 inschoot. Het spel wordt snel overgenomen door Voorst, RDC was nog zoekende en deed erg voorzichtig omdat de grip op het veld slecht was. Al snel stond het weer gelijk. De bal ging de andere kant op dan de bedoeling was, de bal stuiterde veel waardoor aanname moeilijk was. Veel onnodig balverlies, maar ook mooie en goeie acties. Na een mooi één tweetje met Daniel, weet Enhao de 1-2 in te schieten. we stonden weer voor…….Er werd regelmatig goed samen gespeeld en al kaatsend het doel van de tegenstander gevonden maar het afmaken wilde maar niet lukken, vele kansen die er naast gingen, zelfs voor open doel. Daar wist Voorst van de profiteren en het werd 2-2.

Mert die regelmatig niets te doen had, wist ook af en toe de bal mooi uit het doel te houden, maar Voorst was er net iets feller en sneller bij, met het terug kaatsen van de bal en wisten de 3-2 te maken. Het zonnetje probeerde tussen de wolken door ons te verwarmen, maar het mocht niet helpen……het veld werd al wel wat beter bespeelbaar. De hoekschoppen zoals we tijdens de trainingen geoefend hadden kwamen er nu niet uit, was het dan toch de kou die doet opspelen? Er werd net iets te voorzichtig gespeeld en daar wisten de tegenstanders goed van te profiteren. Kees die veel kilometers gemaakt heeft, krijgt de bal ook niet goed meer voor zijn linker been om tot een hard schot te komen, Daniël probeert het met een goed schot, Enhao nog een keer, maar de bal wil er maar niet in. Het wordt nog 4-2 voor Voorst. RDC blijft het proberen, is strijdlustig en wil winnen! Kees weet er uiteindelijk nog 4-3 van te maken. Maar helaas blijft het hierbij. Jammer, ze hadden het gezien de kansen moeten verdienen om te winnen maar ze hebben het niet af gemaakt en daar blijft het liggen…….Er is hard gewerkt door iedereen van RDC. Elisa, die de tegenstander steeds staat op te wachten blokt ze goed af, Julian die goed meeverdedigt, Daniel die hard gewerkt heeft achterin maar ook op het middenveld, Enhao die steady was op het middenveld, Kees de vliegende speler is overal, Arda die zijn mannetje staat, Kaelan, begint de rol van Kuijt over te nemen en natuurlijk Mert onze topper! hij heeft toch maar even de keeperspositie op zich genomen. Helaas geen winst maar een wedstrijd die we graag nog eens willen overdoen op een goed en mooi groen veld!