perfect combinatiespel

Zaterdag 10 maart 2018  Schalkhaar JO11-4  –  FC RDC JO11-2   1-7   Vroeg hoefden we deze keer niet uit de veren; rustig aan ontbijten en dan klaar maken om op deze mooie zonnige dag met een klein straf windje om 10.00 uur op het terrein van Schalkhaar ons best te doen om de winst naar ons toe te slepen.  Met een invalkeeper: Mathias van JO11-6 hebben we laten zien dat we het kunnen! De eerste helft verliep wat tam en werd er niet gespeeld zoals er was afgesproken. Er werd niet in de ruimtes gelopen en het combineren verliep niet helemaal naar wens. Des al niet te min werd er al snel gescoord door Kees. Schalkhaar liet zich niet kennen door deze goal en hadden de bal snel veroverd en wisten ook bij Mathias het net te vinden 1-1.  RDC herpakt zich en begint te voetballen….. De passen werden net iets te slap gegeven waardoor Schalkhaar de bal weer had. We probeerden het wel maar het was te tam en daar wist Schalkhaar gebruik van te maken. Langs de lijn werd er goed aangemoedigd en de trouwste fan van het team (opa van Kaelan) spoorde Kaelan nog eens goed aan en hij wist de 1-2 mooi in te schieten! Toen was het rust……Ard heeft de spelers even goed toegesproken. Ze moeten de wedstrijd gaan spelen zoals ze in de training geleerd hebben. Zoek de vrije ruimtes op en roep naar elkaar. Kaatsen en scoren! En alsof ze wakker geschud moesten worden; het werkte! Fantastisch werd er gespeeld, precies zoals afgesproken, Schalkhaar kwam er niet meer aan te pas. Die keren dat er een uitbraak kwam bij Schalkhaar wist Mathias de bal er goed uit te houden. Maar Mathias werd ook bij het voetballen betrokken, terugspeelballen en weer een goede uitgooi, of doeltrap. Het team combineerde zoals het moest en meerdere keren wisten we het net van de tegenstander te vinden. Het spel werd tot het laatste moment voor de goal nog gecombineerd, ze namen het heel letterlijk”zoals in de training spelen”….er moest en zou minimaal 5x gespeeld worden, dus er kon al gescoord worden maar er moest tóch nog even gekaatst worden en dat ging helaas vaak ten koste van een doelpunt. Maar dat neemt niet weg dat wij met een opgeheven hoofd het veld hebben verlaten met een mooie zege van 1-7. Kees wist een mooie goal te maken door de hoekschop er in 1x in te krullen in de kruising! Goed spel met een mooi resultaat.