JO11-2 zet goede reeks voort

Zaterdag 24 maart Rubor et Velocitas JO11-10 – FC RDC JO11-2  5-6                                                                              Lekker vroeg uit de veren; 8.00 uur aanwezig in Apeldoorn. Het is fantastisch mooi voetbal weer en onze jongens en dame hebben er weer zin in. Bij afwezigheid van onze keeper Gino hebben Kaelan en Mert ieder een helft voor zijn rekening genomen om het doel te verdedigen. Dit hebben ze zeer naar behoren gedaan, al hadden ze liever in het veld gestaan. Het eerste kwartier ging het spel heel mooi op en neer, we hebben laten zien dat we sterker zijn, maar de paal en lat stonden in de weg, maar waren ook wel eens onze redding. Daniel breekt op eigen kracht door de verdediging heen van de tegenpartij en schiet raak 0-1. Helaas werd het erg snel 1-1 met een fantastische goal van de tegenstander. 2 minuten later stonden we al achter met 2-1, niet iedereen nam de verdedigende taken serieus en dit werd afgestraft. Maar zoals al aangegeven liep het spel mooi op en neer, want RDC maakte er al snel door een goal van Kees 2-2 van. In dezelfde minuut werden we weer afgestraft en keken we met rust tegen een achterstand aan 3-2. Er is in nog geen 7 minuten tijd 5x gescoord. Dat beloofd nog wat……Onze spelers geven aan dat de scheids de veldspelers van de tegenstander aan het coachen is, wordt hij door ons hierop aangesproken, hij zou hierop letten. In de rust worden de keepers gewisseld en gaat Mert in de goal staan. Wij kunnen steeds beter de ruimte achter de verdediging van Velocitas vinden, waardoor wij makkelijker gingen voetballen. Mert kreeg hierdoor tijd om gezellig de grassprietjes te tellen met Elisa, maar werd toch vriendelijk verzocht zijn hok op te zoeken…….Leuk om te zien dat er ook tijd is voor ontspanning in de wedstrijd. Julian is zeer goed aanwezig waardoor de aanval echt begint te lopen, het wordt al snel 3-3 door Kees. Ouders langs de lijn werden erg fanatiek, vonden het spannend worden en de coach kon dit erg waarderen, de aanmoedigingen waren goed te horen en de jongens deden er een tandje bij. Er werd uitmuntend gecombineerd en de lange ballen van Elisa van achteruit kwamen goed aan. De trainingen worden beloond op het veld en dat is leuk om te zien maar ook om te horen! Arda snoept elke wedstrijd wel een goaltje mee en ook deze wedstrijd was het weer raak. Hij weet de 3-4 op zijn naam te zetten. Kaelan die nog vol energie zat van de ene helft keepen schoot de 3-5 op zijn naam. Er moest nog een kwartier gespeeld worden. Tjonge wat een beleving deze keer. meerdere keren werd er op de goal geschoten maar de paal en lat deden hun dienst goed bij de tegenstanders, jammer voor ons. Helaas maakte de tegenstander er wel 4-5 van.  Enhao werd langs de lijn aangespeeld en zonder de bal aan te nemen geeft hij een mooie hakbal die bij Arda terecht komt en hij lobt hem mooi over de keeper heen 4-6. Het Nederlands elftal had aan dit team een voorbeeld kunnen nemen…….. In de laatste minuut weet Velocitas de eindstand te maken op 5-6. Behalve de scheidsrechter, die waarschijnlijk nog met coachen bezig is geweest en hier en daar wat doelpunten uit het net heeft gevist……7-8 is het geworden……de penalty reeks werd wel verloren….maar dat mocht de pret niet meer drukken.