Update voortgang herinrichting kantine (mei)

Waarom gebeurt er niets?
Na een radiostilte van zo’n twee maanden hier een korte update van de voortgang van de werkzaamheden in ons clubhuis. Het plafond is al een tijdje klaar en veel mensen vragen mij “Ronald, wanneer gaan de werkzaamheden verder?” En wanneer kan ik wat doen en ik wil wel helpen. Heel begrijpelijk natuurlijk dat men denkt, we hebben met zijn allen een flink bedrag opgehaald, dus er kan toch wel wat gedaan worden……..

Fasering werkzaamheden
Het lijkt me een goed moment om nog een keer toe te lichten waarom de werkzaamheden gefaseerd worden uitgevoerd. De reden hiervoor is dat we, ondanks het flinke bedrag wat is opgehaald, een begroting hebben gemaakt die is gebaseerd op zelfwerkzaamheid. Daarnaast willen we dat het er top uit komt te zien. Om dit te bereiken ging onze voorkeur er naar uit om de werkzaamheden met professionals uit te voeren. Daarom zijn we erg blij dat Ard van Lochem (Totaal Thuis) en Harrit van Pijkeren (Klusbedrijf Harrit van Pijkeren) hebben aangegeven om de werkzaamheden “pro deo” uit te voeren. Echter dit doen zij bij voorkeur in de wintermaanden, wanneer het voor hun een wat rustigere periode is. Als het nodig is zal er ook wel e.e.a. incidenteel in de avonduren worden gedaan. Graag vragen we nogmaals begrip hiervoor.

Kastenwand voor de vakantie af
De eerst volgende klus die op de planning staat is de kastenwand bij de entree van de kantine, zie afbeelding. Het is de bedoeling dat voor de vakantie de kastenwand wordt gemonteerd en dat de kolommen naast de ramen t.p.v. tribunezijde en de wand van de dartborden en TV’s zijn geschilderd. Daarnaast hebben Tjarko Hoven en Thejo de Boer het op orde brengen van het beeld en geluid op zich genomen, waarvoor hulde. Binnenkort worden de kastenwanden besteld en het monteren ingepland. Tussendoor moet de wand boven de kastenwand nog in een rood/bruine kleur worden geschilderd en zal er nog wat elektra worden aangepast.

Planning overige werkzaamheden
Het is de bedoeling dat de plannen voor de achterwand bij de radiokamer en het vernieuwen van de bar in september/oktober worden uitgewerkt zodat het in de winterperiode kan worden uitgevoerd. Ons streven is om het gehele clubhuis medio maart 2019 klaar te hebben.

Zo zie je maar, dat ook al is het niet zichtbaar, er achter schermen wordt gewerkt aan een mooi clubhuis voor FC RDC.

Met vriendelijke groet,

Ronald Savelkoel
Inrichtingscommissie