Driepunter!

Vandaag, zaterdag 28 april, staat er een thuiswedstrijd op het programma tegen WSV uit Apeldoorn. Ook deze vereniging is met twee teams in onze competitie ingedeeld.

Omdat we wederom te maken hadden met een aantal afzeggingen (Jennie, Morris, Roxanna en Kim) hadden we vandaag vier versterkingen uit de JO11-2 (Elisa, En Hao, Mert en Julian).

Vanaf het eerste fluitsignaal was het duidelijk wie de baas was op het veld. Dat was namelijk RDC. Met tiki-taka voetbal werd WSV helemaal zoek gespeeld. De 1-0 van Julian was daar een mooi voorbeeld van. Met een vloeiende combinatie met En Hao sneed hij door de verdediging en rondde beheerst af

We hadden vandaag maar een wisselspeler en dat was aan het begin Liam. Liam kwam na de 1-0 het veld in, maar kon helaas niet lang genieten van de wedstrijd. Nadat hij was blijven haken in een veter van de voetbalschoen van een tegenstander kwam hij op zijn pols terecht en kon niet verder spelen. Gelukkig bleek na de wedstrijd en een consult aan de spoedpost in het ziekenhuis dat er niks was gebroken, maar dat de pezen in zijn pols een flinke klap hadden gehad.

De wedstrijd kon na enig oponthoud door de blessure worden voortgezet, dus zonder wissels. Ons spel leed daar geenszins onder en we gingen dan ook vrolijk verder met aanvallen. De 2-0 was dan ook geen verrassing. Aaron had, in tegenstelling tot vorige week, het vizier wel op scherp staan en rondde een mooie aanval af met een mooie intikker.

Door een kleine onoplettendheid in onze verdediging, waar Elisa en Daniel vandaag de dienst uit maakten, kon WSV een tegentreffer maken, 2-1.

Deze opleving van WSV was echter van korte duur. Als gezegd had Aaron vandaag de smaak te pakken. met een zuivere hattrick zorgde hij er voor dat  we konden uitlopen naar 5-1.

Toen dacht Mert…………wat Aaron kan, dat kan ik natuurlijk ook. Waar Mert in zijn eigen team vaak moet verdedigen hoefde hij dat vandaag niet. En dan blijkt dat hij prima in staat is om met mooie combinaties gevaarlijk te kunnen worden. Met overzicht en goed combinatiespel kon hij inderdaad 3 mooie aanvallen afronden en stond dus de tweed zuivere hattrick op het scorebord, 8-1.

Ook Enhao deed nog een duit in het zakje met een mooi schot, 9-1.

Het sluitstuk was voor WSV met nog een tegentreffer.

Na afloop liet de scheidsrechter weten dat de eindstand 10-2 was……………….ik heb dus ergens een doelpunt aan onze kant gemist. Dat zal waarschijnlijk in het tumult rond de blessure van Liam zijn geweest.

Hoe dan ook. Een ruime en zeer verdiende overwinning en dus ook de eerste driepunter. Dat smaakt naar meer.