Tegen de koploper

Vandaag, zaterdag 12 mei, staat er een thuiswedstrijd op het programma tegen Colmschate.

Dit team stond bovenaan en had al zijn wedstrijden gewonnen. Dus dat het vandaag zwaar zou worden was te verwachten. Het warme weer en het feit dat we geen wisselspelers hadden maakten het nog extra zwaar. Ook vandaag hadden we twee afzeggingen (Roxanna en Aaron). Gelukkig wilden Dani en Emma uit de JO11-5 wel met ons meedoen, nadat ze zelf al met hun eigen team een wedstrijd hadden gespeeld. Zo kwamen we toch nog op 8 spelers.

De wedstrijd golfde in het begin op en neer en we konden dan ook redelijk meedoen met de tegenstander. Hoewel Colmschate duidelijk sterker was hielden we goed stand. Jennie, Daniel en Emma, die vandaag de verdediging vormden, verdedigden goed en Morris stond prima te keepen. Zelf kregen we ook wel wat kleine kansjes. Onze middenvelders Liam en Ilias werkten hard en voorin stonden Dani en Kim hun mannetje. Helaas wisten ze de paar kansjes die we kregen niet af te ronden.

De hitte speelde ons wel parten en halverwege de eerste helft wilden verschillende spelers vaak wisselen, maar met maar een wisselspeler kon dat helaas niet altijd. Colmschate had daar natuurlijk ook last van, maar omdat zij de bal goed rond lieten gaan en compact speelden konden zij het goed volhouden.

Hoewel we lang konden tegenhouden moesten we wel onze meerdere erkennen in de tegenstander en na de eerste tegentreffer ging het hard. Bij rust stond het 0-4.

In de rust moest Emma helaas vertrekken en wilde Sebastiaan, vriendje van Ilias en speler van de JO11-1 nog wel een helftje meedoen.Nadat we ook de keepers hadden gewisseld, Morris keepte de eerste helft en nu kwam Ilias op de goal, kon de tweede helft beginnen.

Helaas was het direct vanaf de aftrap al weer raak voor Colmschate, 0-5. Toch speelden we niet slecht, met name Sebastiaan en Kim kwamen af en toe gevaarlijk door en konden af en toe een schot lossen. Maar zoals vaak met het warme weer worden dan ook de ruimtes op het veld groter. En juist in die situaties moeten we nog wat slimmer worden. Colmschate strafte nog een paar keer genadeloos onze foutjes af en kon daarbij uitlopen naar 0-9.

Jammer dat de uitslag nog zo groot werd, maar we moeten de focus weer op de volgende wedstrijd leggen. Volgende week spelen we uit tegen Teuge, een team dat net boven ons staat en dat dus wel mogelijkheden biedt. We houden de moed er dus weer in.