Jammerlijke nederlaag

Vandaag, 19 mei, stond de uitwedstrijd tegen Teuge op het programma.

Teuge had 2 puntjes meer dan wij, dus een mooie gelegenheid om ons te mete met een an onze concurrenten

Vandaag hadden we versterking van Mert, Kees en En Hao. Aangezien Kim vandaag afwezig was hadden we dus 10 spelers.

We begonnen de wedstrijd goed en regen de kansen aaneen. Er werd uitstekend gecombineerd en de tegenstander kwam er dan ook niet aan te pas. Helaas wisten we niet te scoren uit de vele mogelijkheden die we kregen.

Na een minuut of 10 kregen we de eerste aanval van Teuge tegen en een slap rollertje dat Ilias eigenlijk zo had kunnen oppakken glipte door zijn handschoenen heen en verdween tergend langzaam in het doel. We stonden dus geheel tegen de verhoudingen opeens met 1-0 achter.

We waren hierdoor zodanig van slag dat we even de weg helemaal kwijt waren. Een bal in onze verdediging dien we gewoon weg konden schieten werd voor het eigen doel langs uitverdedigd en dat buitenkansje liet Teuge ook niet onbenut en zo keken we zelfs tegen een 2-0 achterstand aan.

We herpakten ons enigszins en kregen ook weer voldoende kansen. Echter de keeper van Teuge, een reus waarvan we achteraf hoorden dat het een D-keeper is, hield echter alle ballen, soms op miraculeuze wijze, uit zijn doel.

En als je ze zelf niet maakt……………..dan vallen ze aan de ander kant. En zo gebeurde het dan ook dat we zelfs met een 0-4 achterstand gingen rusten. Ongelofelijk, maar waar.

Na de kids nog even goed aan te moedigen werd de tweede helft begonnen.

We voetbalden weer prima en kregen ook kansen, maar toch was het eerst weer Teuge dat kon scoren. Dat was oor ons wel het signaal om er nog een schepje bovenop te gooien. Na een paar mooie bewegingen wist Kees voor ons de ban te breken en zette de 5-1 op het scorebord.

Na een tegentreffer van Teuge was het nog twee keer En Hao die wist te scoren, hetgeen uiteindelijk een 6-3 einduitslag betekende.

Echt jammer dat we vandaag hebben verloren, want over de hele wedstrijd genomen waren we veel beter en hadden ook de meeste kansen. Maar een paar onnodige foutjes en het feit dat de tegenstander een speler opstelt die niet this hoort in de leeftijdsklasse JO11 hebben ons vandaag de das omgedaan. Jammer dus.