Nieuwe lichting jeugd scheidsrechters

Op vrijdagavond 11 en zaterdagochtend 12 mei hebben 11 nieuwe jeugdscheidsrechters hun Certificaat Pupillen Scheidsrechter behaald. Hierbij hebben we (opnieuw) de samenwerking met vv Diepenveen gezocht, die 4 deelnemers had. De overige 7 waren van onze club. Onder enthousiaste begeleiding van KNVB docent (en scheidsrechter) Marcel van Schalkwijk werd de jeugd op vrijdagavond, o.a. met behulp van videobeelden, meegenomen in de verschillende spelregels en -situaties. Op zaterdagochtend kon het geleerde in de praktijk worden gebracht tijdens de thuiswedstrijden bij ons op het hoofdveld. Erg leuk om te zien hoe sommigen al met duidelijke gebaren kenbaar maakten “de baas op het veld” te zijn, een ander weer wat schuchterder en meer ondersteunend. Het echte leren begint natuurlijk nu pas door zoveel mogelijk praktijksituaties tegen te komen tijdens de jeugdwedstrijden. Hierbij onze oproep om onze pupillen scheidsrechters “door dik en dun” te ondersteunen, zodat het leuk voor

hen blijft om te doen. Dus: even een schouderklopje/ handje na de wedstrijd !

Damion, Jerome, Melvin, Nessa, Dean, Femke en Yassin : van harte gefeliciteerd met jullie certificaat en veel fluitplezier bij onze mooie club !

Namens de scheidsr cie, Richard Stam