grootse jaarafsluiting JO11 en JO13

Zaterdag 7 Juli,  het weer was ons zeer goed gezind, mooier had deze dag niet kunnen beginnen. Een goede voorbereiding heeft ervoor gezorgd dat we de kinderen een geweldige mooie dag hebben kunnen geven waarin zijzelf de hoofdrol hebben gespeeld om dit tot een geslaagde dag te maken!  Mede door alle vrijwilligers die deze dag enorm geholpen hebben, hebben wij en de kinderen genoten.

Om 7.30 uur waren de eersten al aanwezig om met het opbouwen van de tent te starten en de voorbereidingen in de keuken te doen. 8.30 uur kwamen de attracties het terrein op, door hulp van ouders opgehaald! Vanaf 9.30 uur kwamen de eerste deelnemers het terrein op. Wij hadden de kinderen al in teams verdeeld en ze kregen hun eigen armband om zodat ze wisten bij welk team ze hoorden. We hadden in totaal 7 teams en hadden hiervoor vrijwilligers bereid gevonden om dit team de hele dag te begeleiden. Stipt om 10.00 uur kon er gestart worden met de warming-up. Deze werd verzorgd door Aat de Booij; trainer van Dames1. Mooi om te zien hoe de kinderen aan het werk werden gezet.

                          

Na de warming-up werd er gestart met het landen toernooi. Hoewel de favoriete landen ondermaats presteerden op het afgelopen WK, was daar hier op de velden niets van te merken. Iedereen deed zijn best en er werd met iedereen samengespeeld. Tussen door werd er genoten van een lekkere lunch met knaks en soep.  Drinken en een gezond tussendoortje was er de gehele dag te verkrijgen, de kinderen kregen niets tekort. Waarvoor grote dank aan PLUS KOLKMAN.

                                                                         

Na het toernooi hadden de kinderen even vrij spel. De leiding was al druk bezig om de zeskamp uit te zetten en de begeleiders werden ingelicht wat de bedoeling van de middag is. De kinderen hadden zich inmiddels omgekleed, om van de stormbaan en de waterbaan te kunnen genieten. Een koude douch was welkom met dit prachtige mooie weer! Na uitleg aan de kinderen kon de zeskamp van start gaan. Eerst de stormbaan die werd bedolven door de teams, daarna met groot plezier de waterglijbaan, om vervolgens met het team zich te verplaatsen op een vliegend tapijt. De teamleider moest er aan geloven, de spierballen werden flink getest! Eenmaal aan het eind even met de bal een circuit afleggen en dan met elkaar op de teamski naar de rupsband. De tijden die geklokt werden lagen flink uiteen. Waar het ene team er als een speer vandoor ging, lieten ze het wel afweten bij het tapijt of op de ski`s. Het ziet er makkelijk uit maar……. Ook de leiding van de teams lieten zich testen en gingen de strijd aan. Dat viel toch best nog tegen!

             

      

Tijdens de zeskamp werd er in de keuken alweer hard gewerkt om de bbq voor te bereiden. Want van het sportieve werken zullen de kinderen best trek hebben gekregen. Na wat opstart problemen met de bbq konden ze lekker zelf aan de slag en wat was het gezellig. Ook de coaches en leiding konden heerlijk genieten van de pauze.

Na deze lekkere maaltijd werd de voorbereiding voor de Bingo gedaan. Eerst was daar nog de prijsuitreiking over de hele dag gezien.  Alhoewel het grootse Duitsland het flink liet afweten op het WK hebben ze op deze dag laten zien wat knokken is en gingen zij er hier wel met de Gouden Plak vandoor!

De Bingo gaat beginnen, de meesten wilden eigenlijk eerst niet meedoen, maar na de eerste ronde werd er toch ook wel meegedaan met de 2e ronde.

Leuke prijzen van Goal Promotions en de spanning gaven veel genot! 

Hierna konden de kinderen nog even genieten van een ijsje en werd er nog flink gevoetbald en ravot op de stormbaan. In de keuken en op het terrein was de leiding al bezig met opruimen en met hulp van de ouders die de kinderen kwamen ophalen werden de spullen ingeladen om vervolgens nog weg te brengen.

Het was een hele organisatie, maar een geweldige mooie dag en wat heeft iedereen genoten. Zo`n dag kan niet bereikt worden zonder hulp. Daarom willen wij IEDEREEN bedanken die ons geholpen heeft om deze dag tot wat moois te maken; PLUS KOLKMAN bedanken we voor de sponsoring van alle lekkers, GOAL PROMOTIONS voor de prijzen van de Bingo. TOTAAL THUIS voor gebruik van bus en aanhanger en allerlei andere hand en spandiensten.                                                                                                                                                                                                 Wij kunnen terug kijken op een mooi resultaat en dit beloofd wat voor volgend jaar, er komt een heus KAMP aan!

De Activiteitencommissie Jeugd