FC RDC 1 is gestart

Op 7 augustus is heren 1 gestart met de voorbereiding. De voorlopige selectie bestaat uit 27 spelers. Een speler van het afgelopen seizoen is bij een andere vereniging gaan voetballen en Reinold Steenbergen heeft besloten om weer te gaan voetballen bij zondag 2. De overige spelers zijn allemaal gebleven en gaan weer voor een plekje bij de selectie. Dit een resultaat om trots op te zijn. Een woord van dank aan interim-trainer Rob Haveman, het begeleidingsteam en de spelers is hier op zijn plaats.

De voorlopige selectie is uitgebreid met spelers vanuit andere verenigingen en met spelers overkomend uit de jeugd. Het is nu al duidelijk dat trainer Jacob Ensing het moeilijk krijgt om keuzes te maken. De spelers in de voorlopige selectie zijn aan elkaar gewaagd. Er is een gezonde onderlinge concurrentie. Deze concurrentie is ook te zien bij de keepers. Ook de nieuwe keeperstrainer Jan Demmers moet een moeilijke keuze gaan maken. Zowel Jacob als Jan zijn bevlogen trainers met als doel om de spelers beter te maken en te komen tot een goed prestatief resultaat in seizoen 2018- 2019.

Na een aantal trainingen hebben de spelers op 18 augustus deelgenomen aan een trainingsdag. Om 10.00 uur werden de spelers verwacht. Voor de lunch werd er fanatiek getraind. Tijdens de lunch was er ruimte om elkaar beter te leren kennen en te werken aan teambuilding. Na de lunch werd er fanatiek een grote partij gespeeld. Iedereen wil laten zien wat hij waard is. Trainer Jacob wil dat iedereen scherp is en blijft voor de volledige 90 minuten van een wedstrijd. Dit wil hij terugzien op iedere training.

Het “Pepe Jacome” toernooi startte op 21 augustus met de wedstrijd FC RDC tegen de Gazelle onder aanvoering van Marc Brouwer. De prachtige openingsgoal was na 8 minuten voor Ross Bonovacia. Vanuit een vrije trap krulde hij de bal keurig in het netje. Na 25 minuten scoorde de Gazelle de 1-1. Dit was tevens de ruststand. Na de rust speelde FC RDC creatief voetbal. Er werd meer via het middenveld gespeeld waardoor veel kansen gecreëerd werden. Toch kwam de Gazelle voor te staan met 1-3. De strijd werd niet opgegeven. Jeroen Gerrits scoorde de twee opvolgende doelpunten. Drie minuten voor het einde van de wedstrijd was het 3-3. De uitstekend invallende Stan Heitsema (voormalig jeugdspeler) scoorde de winnende goal. Hiermee werd de finalewedstrijd bereikt op zaterdag 25 augustus. Op donderdag 23 augustus werd de wedstrijd tussen Holten en SDOL gespeeld. Holten was te sterk voor SDOL en won met 3-1. De Gazelle haalde op zaterdag 25 augustus verdiend de derde plaats. Helaas lukte het FC RDC niet om van Holten te winnen tijdens de finale. Holten won met 2-1 van FC RDC. Het toernooi werd afgesloten met een BBQ en livemuziek verzorgd door zanger Jeffrey Pasie. Samen met de spelers van FC RDC, Holten en de Gazelle werd het toernooi vrolijk en sportief afgesloten. De organisator achter het toernooi was Henri Koerkamp. Henri en vrijwilligers bedankt voor het goed slagen van dit toernooi. Onze Pepe en de deelnemers hebben genoten!

De voorbereiding gaat nog verder. De volgende wedstrijden staan nog op het programma:

28 augustus           20.00 uur      Heeten 1- FC RDC 1

1 september          15.00 uur      FC RDC 1- ZAC 1               (beker)

4 september          20.00 uur      Broekland 1-FC RDC 1

8 september          14.30 uur      EZC’81 1- FC RDC 1          (beker)

15 september        14.30 uur       Zwart Wit’63 1- FC RDC 1 (beker)

Iedereen wordt van harte uitgenodigd om onze selectie aan te moedigen.