Meidenteam JO11-2

Zaterdag 1 september, bekerwedstrijd  8.45 uur tegen Juventa `12 in Wierden. Afgelopen zaterdag is het Meidenteam onder leiding van Albert, Mark en Cas het voetbalseizoen gestart met een mooie overwinning van 1-4 tegen Juventa. Het was vroeg op, vertrek 7.30 uur bij FC RDC, het dauw en zelfs hier en daar de vorst zat heerlijk op het gras maar onze stoere meiden laten zich niet kennen en fris en fruitig zijn ze begonnen aan de eerste wedstrijd van wat een mooi voetbalseizoen moet gaan worden. De JO11-2 meiden; Kiki, Bente, Jennie, Kim, Nicole, Roxanna, Jil, Nikki en ons nieuwe lid Chan,  zijn voor de beker ingedeeld bij de meidencompetitie en in de gewone competitie gaan ze lekker voetballen tegen de jongens en de gemengde teams in de poule van de 4e klasse. Met een nieuw team, nieuwe voetbalregels KNVB, een nieuw lid en helaas een gemist lid (Emma heeft een gebroken arm), nieuwe coach en heel veel goede zin werd het startsignaal afgewacht. Het zonnetje kwam al snel achter de wolken vandaan en gaf de supporters een heerlijke warm gevoel, of kwam dit toch van de opwinding van de leuke wedstrijd waar we naar zaten te kijken. Er werd veel aangemoedigd en na het vallen van het eerste doelpunt, wat mooi door Nikki werd ingeschoten was het hele team uitbundig naar elkaar toegevlogen om te high-fiven. Ze hadden de smaak te pakken, want al snel na dit doelpunt en goed samenspel kreeg Jil de kans om te schieten en ook zij schoot raak. Nog voor de korte drinkpauze die na 15min plaatsvindt, wist Juventa een doelpunt te maken nadat de spits goed was vrijgespeeld. Albert geeft nog wat aanwijzingen en dit pakte goed uit, want als een duveltje uit een doosje wist Nikki hem geheel onverwachts toch weer raak te schieten en stond het alweer 1-3 voor RDC. Kiki die lekker staat te keepen geeft de achterhoede nog wat aanwijzingen, Jennie die de boel achter goed dicht houdt,  Bente die vaak ook even de kans krijgt om mee te gaan naar voren stond haar mannetje ook goed achterin. Kim die de spelers aan moet sturen mee naar voren ging zelf ook vaak mee op het middenveld en dat pakte regelmatig goed uit met een mooie voorzet. Roxanna die met haar snelheid aan de bal langs de lijn gevaarlijk was kwam regelmatig nog tot een mooie voorzet. Nicole die onzichtbaar (wat juist gevaarlijk is) regelmatig de tegenstander wist te verassen. En dan ons nieuwe lid Chan. Met haar gedrevenheid een leuke aanwinst in het team! Haar allereerste wedstrijd en dat heeft ze geweldig gedaan. Jil wist na een mooie solo er op het einde een overwinning van 1-4 te maken. Een paar kansen werden er gemist, het was nog wennen aan; het in dribbelen met de bal in plaats van ingooien, de hoekschoppen en de terugspeelballen die de keeper niet meer mag oppakken. Maar al met al een mooie wedstrijd met erg leuk voetbal, een goed begin met een mooie einduitslag.