ZAC nog een maatje te groot

Vandaag de eerste officiële wedstrijd van het nieuwe seizoen, tegen 3e klasser ZAC. De Zwollenaren speelden vorig seizoen, nadat zij de laatste periode bemachtigden, nog voor promotie naar de 2e klasse.

ZAC begon hoog druk te zetten, maar in de beginfase speelden we daar prima onderuit. Er werd prima gevoetbald en in de 13e minuut werd dat beloond een prima pass van Lars net achter de verdediging van ZAC in de loop van Aldo, die goed zijn lichaam tussen hem en een verdediger hield en de bal over de uitgekomen doelman stiftte in het doel, 1-0. In deze periode voetballen we prima en is er een licht veldoverwicht, zonder dat dit leidt tot veel kansen.

In de 23e minuut krijgt ZAC een vrije trap bij de zijlijn op circa 25 meter van de achterlijn. De bal wordt voorgegeven midden voor het doel op ongeveer 6 meter van de doellijn, waar de spits geheel vrij kan binnenkoppen, 1-1. Deze tegentreffer komt aan als een mokerslag, want opeens gaan we niet meer simpel voetballen. In de 26e minuut wordt er moeilijk uitverdedigd, waar de bal er veel eerder uitgehaald had moeten worden, wat tot balverlies leidt en ZAC dit gelijk afstraft, 1-2.
ZAC zet wat minder hoog druk inmiddels, wat ons wat lucht geeft. Zowaar creëren we wat kansen. In de 34e minuut een prima één-twee tussen Aldo en Ross, waarna het schot van Ross over het doel verdwijnt. Een minuut later zeilt een afstandschot van Joost rakelings langs het doel. Weer twee minuten later wurmt Abdou zich in het vijandelijke strafschopgebied langs enkele tegenstanders en ziet zijn schot gepareerd door de Zwolse goalie.
In de 45e minuut slordig balverlies op het middenveld waar ZAC met snelle combinatie door het centrum voor het FC RDC doel staat.Het eerste schot wordt nog gepareerd door Edwin, maar in de rebound is het alsnog raak, 1-3.

De 2e helft hebben de mannen van trainer Jacob Ensing de boodschap gekregen eerst weer eens je ding te doen die bij je positie horen en we de organisatie moeten bewaken, zodat we niet zo makkelijk de goals weggeven.
Omdat ZAC het allemaal wel geloofd en FC RDC zoekende is, gebeurd er niet veel veel voor de beide doelen. In de 61e minuut krijgt ZAC een vrije trap even buiten het strafschopgebied, de bal keurig langs de muur geschoten wordt prima gered door Edwin. In de 73e minuut kan uit een voorzet de bal weer ongehinderd worden ingekopt door een ZAC’er, 1-4.
ZAC voetbalt na deze goel de wedstrijd uit en zet niet echt meer aan. Hierdoor krijgen wij nog enkele kansen in de 82e minuut een pass van Joost in de loop van Stan die de keeper in de korte hoek wil passeren, maar de doelman kan redden met de voet. In de 84e minuut wordt een goede voorzet van Aldo vanf de achterlijn door iedereen gemist. In de 90e minuut wordt de bal uit een voorzet van Marc door Stan ter hoogte van de tweede paal net naast gekopt. En in de 91e minuut wordt uit een voorzet van Aldo een opgelegde kans door Joost gemist, van dichtbij schiet hij tegen de keeper.

Opstelling FC RDC: Edwin Bas (46. Jeray), Ufuk (71. Stan), Durk, Lars Sander, Joost, Marc Ross, Aldo, Abdou (57. Iesa)