Prima overwinning FC RDC 1 bij EZC’84

In deze tweede bekerronde mag FC RDC op bezoek bij EZC 84 in Epe. Beide teams hebben hun eerste wedstrijd verloren en zoeken naar eerherstel.

FC RDC komt goed uit de startblokken en in de 4e minuut eindigde een goede aanval met een schot van Marc dat net langs het doel verdwijnt. In de 15e minuut passt Durk de bal net achter de verdediging, waar Stan de bal mooi ineens meeneemt en de bal teruglegt op Joost die zijn schot gepareerd ziet worden. In de 19e minuut een aanval over de linkerkant, vanwaar Joost de bal voorgeeft en Aldo de bal tegendraads over de keeper in het doel kopt, 0-1. In de 28e minuut wordt er balverlies geleden, waarna een EZC aanvaller alleen voor Michel komt te staan, maar die is attent en duikt op de bal. In de 32e minuut een korte corner op Stan, die kapt zijn man uit en vuurt op het vijandelijke doel. De keeper pareert de bal die daarna kan worden geruimd door de verdediging. In de 37e minuut een mooie steekpass van Jeray in de loop van Aldo, die alleen op doel af kan en de bal langs de keeper werkt, maar langs de verkeerde kant van de paal.

Trainer Jacob Ensing complimenteert zijn mannen in de rust, maar hamert erop dat de wedstrijd pas halverwege is.

In de 53e minuut een voorzet van rechts die over alles en iedereen voor het doel heen gaat, wordt door Joost opgepikt. Hij dreigt naar binnen te gaan, maar legt de bal op Aldo die de bal met uiterste precisie in de verre kruising krult, 0-2. In de 58e minuut stuurt Joost Aldo diep, die twee aanstormende verdedigers afkapt en zijn schot ternauwernood gered ziet worden door de keeper. In de 62e minuut valt een door de RDC verdediging afgeslagen bal net buiten het strafschopgebied voor de voeten van een EZC&39er die op doel schiet en zijn inzet wordt door Michel formidabel uit de bovenhoek getikt. Een minuut later moet hij een bal uit de benedenhoek ranselen ten koste van een corner.

In de 71e minuut geeft Durk de bal perfect mee in de loop van Stan, die de bal beheerst langs de keeper n het doel schuift, 0-3. In de 73e minuut eindigt een EZC aanval op de lat van het RDC doel. In de 75e minuut een prachtige steekbal van Aldo met buitenkantje rechts op Durk, die alleen voor de keeper dit buitenkansje niet weet te verzilveren. In de 77e minuut Komt Jeray op karakter langs zijn tegenstander en legt vanaf de achterlijn de balvoor het doel, waar Aldo de bal achter zijn standbeen langs in het doel werkt, 0-4. In de 81e minuut krijgt Joost de bal in het vijandelijke strafschopgebied hij kapt, dreigt te schieten, kapt nog een keer en schiet uiteindelijk tussen twee man de bal in de korte hoek, 0-5. In de 85e minuut een &233&233n-twee tussen Stan en Bryan, waarna de voorzet van Bryan door Durk wordt verlengt in het zijnet net achter de paal.

Hoewel diverse spelers een prima pot hadden gespeeld, was in de bestuurskamer iedereen na afloop unaniem over de man van de wedstrijd: scheidsrechter Stan Smit. Liet lekker voetballen en met een enkele vermaning gaf hij duidelijk zijn grens aan.

Opstelling FC RDC: Michel Bas (74. Bryan), Ufuk, Durk, Lars Jeray, Joost, Marc (63. Koen) Stan, Aldo, Iesa (46. Sander)