Onze Toppers van MO11-1

Zaterdag 15 September,  FC RDC MO11-1 – Blauw wit `66 MO11-1   uitslag 11-1. Vrijdagavond vindt er binnen het team een wisseling in positie plaats i.v.m. met een blessure bij onze Keepster Kiki. Bente die eigenlijk ook geblesseerd is, geeft aan wel te kunnen keepen. Micha die nieuw in het team is en voor het eerst voetbalt mag ook aantreden op het veld, omdat Emma natuurlijk ook nog buitenspel is vanwege haar gebroken arm. De start begint goed met een yell;       “wij winnen wel”. Nou dat heeft zeker goed geholpen, want winnen dat deden ze zeker en hoé! Er werd goed gecoacht naar elkaar. Nicole die meehielp en de bal kwam ophalen van achteren en regelmatig een goede pass naar voren gaf, wist vandaag zelf ook een goaltje mee te pakken. Jennie die haar lichaam er vaak goed in weet te draaien laat de tegenstander niet langszij. Kim die als een huis staat en de tegenstander opvangt en met rust de bal weer naar voren uit kan spelen. Kortom verdedigend hielden Kim en Jennie de boel goed dicht achterin. Chan die haar plek steeds meer weet te vinden op het veld kreeg zelfs de kans om te scoren maar schoot helaas naast. Micha die haar eerste echte wedstrijd speelt heeft heel wat meters afgelegd, blokte regelmatig een bal en ook zij kreeg de kans om te scoren maar schoot helaas mis, kwam vast door de spanning. Roxanna was vandaag ook lekker op dreef. Als een stofzuigertje liep zij heel wat meters over het veld. Kaatste regelmatig met Jil en Nikki, waaruit meerdere doelpunten gevallen zijn. Tijdens de time-out was er zelfs door de ontspannen sfeer op het veld tijd om Emma uitgebreid te begroeten, die aan kwam lopen om haar teamgenoten aan te moedigen. Kim rukt op van achteren en loopt met een draaibeweging langs haar tegenstander, na een mooie solo weet de keeper de bal toch nog uit de kruising te redden. De keeper van Blauw wit wist de bal helaas niet goed uit te trappen en dat had Jil al snel door en wist meerdere keren van deze fout de bal op te eisen en te scoren. Verder verliep het samenspel op vele momenten weer als een geoliede machine en met veel samenspel en kaatsen wisten Jil en Nikki het doel vaak te treffen. Nikki die ook weer lekker gedreven aanwezig was, maakte het af alsof ze het een alledaags klusje is. Jil, ook nog licht geblesseerd aan de knie, wat op het veld helemaal niet te zien is. Ze is overal te vinden voorin waar de bal is, loopt vrij en is zo snel dat de tegenstander waarschijnlijk vaak erg verrast is door haar. Dan heeft Bente eindelijk wat te doen in de goal. Een mooie redding nadat de bal van afstand op haar geschoten werd. Onder luid applaus schiet ze de bal weer lekker uit! Helaas hebben ze de nul niet weten te houden, maar dat maakt niet uit. Ze hebben hun doel bereikt, wij winnen wel! Als eerste in de poule van de bekerwedstrijden zijn wij bere trots op onze meiden en werden ze beloond met een medaille en heerlijke feestelijke cup cakes. Ze verlaten de meidencompetitie en gaan hun strijdlust laten zien in de JO11-2 tussen de jongens. Succes meiden!