Goede start JO12-1

Zaterdag 22 september, Robur et Velocitas JO12-3 – FC RDC JO12-1 Afgelopen maandag werd het team compleet gemaakt met de komst van Jordi. Aankomend weekend zullen we een teamfoto maken aangezien helaas niet iedereen in het bezit was van een wedstrijdteneu. Dan is er ook beter zicht op, over wie er geschreven wordt in deze verslagen. In het vorige stukje zijn de trainers al voorgesteld en nu doen we dat met de kanjers van dit team. Max; is de keeper van het team, klein van stuk maar groots in de goal! Jorrit; is ons “sneeuwvlokje”, voor de niet voetbalkenners onder ons, de Koeman van het team. In het bezit van een groot loopvermogen en een geweldige inzet. Wilmar; creëert rust en heeft een goed speloverzicht, bovendien in het bezit van een goed schot. Mert; een ijverige jongen die nog niet in de gaten heeft hoe goed hij kan zijn. Jordi; een jongen die zich in 3kwart jaar van niet voetballend opgewerkt heeft van de jo11-6 tot nu in dit selectie team. Een fijne laatste aanwinst door met zijn rust aan de bal, zijn enorme snelheid en goed speloverzicht. Alec; onzichtbaar aanwezig en hierdoor juist onmisbaar, zeker door zijn creativiteit. Enhao; heeft een gigantische drang om te combineren, de spelverdeler op het middenveld, vergeet vaak om zelf te scoren doordat hij juist wil combineren! Julian; een goede voetballer die vaak verrassend uit de hoek kan komen, zowel voetballend als met een onverwacht schot. Kees; “de jonge hond” van dit team. Geobsedeerd door de bal, niet moe te krijgen, alleen maar wil winnen, een rasechte voetballer. En dan last but not least onze Lukas; technisch heel sterk en een kwelgeest voor elke tegenstander. Met dit team zijn we zaterdag gestart aan de competitie. De eerste 5 minuten even het spel bekijken en in de 7e minuut vanaf achteruit opkomend kwam Wilmar en wist met een geweldig goed schot het net te bereiken van de tegenstander 0-1. Het doelpunt werd groots ontvangen! Iedereen werd hierdoor verrast. De tegenstanders herpakten zich goed en wisten zelfs tot 2x toe met goed spel tot een schot te komen. 1 maal werd de bal door Max weggewerkt en de tweede kwam gelukkig op de kruising terecht. Kees die tot 2x toe een enorme kans mist voor open doel, werd iets gefrustreerd van dit euvel en herpakte zich prima door gretig de bal te veroveren en een mooi 1 tweetje wist te maken met zijn maatje Lukas die het doel wel wist te treffen 0-2. Het spel verliep hierna prima en met goed combineren werd de 0-3 door Alec ingeschoten, 0-4 door Lukas. Daarna werd het spel wat slordig gespeeld en werden ze hierop aangesproken door Ard in de rust.

De tweede helft werd gespeeld zoals er van ze werd verwacht. Er werd goed gecombineerd, elkaar gecoacht en zo kon er nog 3x gescoord worden door Kees 0-5 met een wonderschone goal á la Tagliafigo,  Lukas 1-6 en Enhao 1-7. Max die soms niet en dan weer even flink wat te doen had, maakte een mooie redding tot 3x toe na veel gekluts bij de goal. Toch wist de tegenstander doormiddel van een vrije bal positie uit een doodspelmoment te scoren de 1-5. Kortom, een vruchtbare ochtend met mooi voetbal, een ijzig windje wat werd goedgemaakt met een warme eerste overwinning.