Overwinning Zaterdag 2 zonder groots spel

Zaterdag middag 12:30: de thuis wedstrijd voor FC RDC2 tegen Helios 2. De eerst competitie wedstrijd voor het tweede van FC RDC.

De wedstrijd begon goed voor de thuisploeg. Aanvallend voetbal met aardig wat kansen op een doelpunt. Zo ook in de 12e minuut. Luuk kreeg de bal en schoot die vervolgens hard op de paal. Na 25 minuten spelen was daar dan de 1-0. Een mooie actie over rechts. Waarna Jeroen de bal binnen kan tikken op aangeven van Jacob.

Ongeveer 5 minuten later werd Jacob 1 op 1 gezet met de keeper, hij dribbelde met de bal langs de keeper en probeerde vanuit een lastige hoek de bal in de goal te krijgen, maar de bal belande in het zijnet. Vlak voor rust was daar de 2-0. Luuk krijgt de bal na een grote kans van Jacob. Luuk dribbelt door tot aan de achterlijn. En weet die bal uit een onmogelijke hoek toch in de goal te krijgen. En zo gaat RDC met 2-0 de rust in.

NA DE RUST
Na de rust begon Helios sterk, wat ook vervolgde in een 2-1. RDC had het moeilijk, raakte het overwicht kwijt, waardoor Helios wat beter in het spel kwam. Rond de 65e minuut kreeg RDC een vrijetrap rond het strafschopgebied. Luuk gaat achter de bal staan op zo’n 15 meter van het doel. Met een harde wreef trap schiet hij de bal in het dak van het doel. De keeper zat er nog aan maar kon de bal niet stoppen.

De ban was gebroken, iets meer dan 5 minuten later komt Luuk met een goede steekbal op Jacob die zo ook zijn doelpunt kon maken. En zo staat het alweer 4-1 en weer 5 minuten later werd Jeroen neer gehaald in het strafschopgebied en kreeg RDC een penalty. Kalle stuurt de doelman de verkeerde hoek in (zie foto) en zet de 5-1 op het scorebord. En nog geen 2 minuten later begint Kadir aan een dribbel, en die maakt vervolgens ook de 6-1 en bij die eindstand zou het blijven.

Een ruime overwinning op een goede tegenstander zonder al te groots te spelen. Er is nog veel ruimte voor verbetering waardoor het spel efficiënter gaat worden en makkelijker voor het tweede. Trainer Uk werkt met zijn de groep de komende week naar de tegenstander van zaterdag. Dan wacht Robur et Velocitas in Apeldoorn voor het tweede duel. Robur startte de competitie vervelend door met 5-1 te verliezen bij en van SP Teuge, de nummer 2 nu op de ranglijst vlak achter FC RDC 2.