Eerste wedstrijd JO11-2

Wedstrijdverslag Diepenveen – RDC
Vandaag, 29 september 2018, spelen we onze eerste competitiewedstrijd. Het is een uitwedstrijd tegen de JO11-2 van Diepenveen. Voor het eerst met het meidenteam in de jongenscompetitie. Best wel spannend voor de meesten. Jammer dat we nog steeds een aantal geblesseerden hebben (Emma, Bente) en ook Jill is nog niet helemaal fit, maar gelukkig kunnen Chan en Mischa vandaag wel meedoen. Voor hun de eerste officiële competitiewedstrijd in het shirt van FC RDC.
Het is lekker weer en veel ouders zijn naar sportpark Zunneberg gestroomd om de meiden te voorzien van support. Goed om te zien dat de belangstelling groot is en dat er ook veel moeders aan de zijlijn staan. Dat toont aan dat het wel goed zit met de sfeer rondom het team.
Na een professionele warming up van Albert en Cas (hakken, billen, kruispasjes en daarna afwerken op de goal) kan de wedstrijd dan echt van start gaan.
Met Kiki op de goal, Jennie en Kim in de verdediging, Roxanna, Nicole en Mischa op het midden en Nikki en Chan in de aanval gaan we van start. We hebben een wissel vandaag en dat is Jill. Maar voor het eerste fluitsignaal eerst onze yell. “Yell, yell, yell, wij winnen wel, iet,iet,iet, zij winnen niet!”. We zullen zien fluisteren de ouders langs de kant.
Nadat Roxanna, die vandaag aanvoerder is, de hand heeft geschud van de scheidsrechter en de ceremonie van het tossen is geweest klinkt het fluitsignaal van de scheids en rolt de bal.
De jongens van Diepenveen pakken het initiatief en zetten onze meiden wat onder druk. De eerste ballen vliegen echter naast of worden onschadelijk gemaakt door onze verdediging. Jennie en Kim staan hun mannetje en laten zich niet kisten. Je kunt ook zien dat ze al wat langer voetballen en dat ze hun ervaring goed gebruiken. Ook Kiki, die sinds kort onze vaste keeper is, slaat een paar ballen uit het doel.
Helaas komen we toch op achterstand. Uit een corner van Diepenveen, die in eerste instantie goed wordt uitverdedigd, valt de goal. De afgeslagen bal, die voor de voeten van een speler van Diepenveen valt, verdwijnt laag onder in de hoek.
De meiden zijn eventjes aangeslagen, maar gaan fanatiek op zoek naar revanche. Roxanna, ons linkspootje, laat zien dat ze goed kan dribbelen. Met een mooie actie langs de lijn passeert ze twee spelers van Diepenveen en levert een mooie pass af. Jammer dat dit geen kans opleverde, maar wel applaus van het publiek.
Jammer dat ook de 2-0 al snel valt. Weer is de boosdoener een lage schuiver in de hoek. Kiki is kansloos op deze bal.
Inmiddels is Jill in het veld gekomen en ons eerste wapenfeit is een afstandschot van Jill. Haar schot is hard en zuiver, maar jammer genoeg recht op de keeper. Aan de andere kant is Diepenveen ook gevaarlijk, maar Kiki, die gedreven wordt gecoacht door vader Mark, pakt de ene na de andere bal. Wat een klasbak. Leuk is ook om te zien dat Kiki zelfs aanwijzingen geeft aan de verdedigers en middenvelders voor haar. Dat heet samenwerking en zo hoort het!
Ook Kim heeft een mooie actie in huis. Vanuit de verdediging soleert ze langs 4 spelers van Diepenveen en laat ze haar hakken zien. Opnieuw applaus vanaf de zijlijn.
Jammer dat vrij kort achter elkaar de teller naar 5-0 gaat. Gelukkig is er dan even een time-out. Even wat drinken en Albert geeft nog wat instructies.
Het spelbeeld is ook na de time out onveranderd. Diepenveen heeft veel de bal en RDC verdedigt. Dat doen ze overigens met overtuiging. Vooral Jennie, die haar lichaam goed gebruikt, haalt veel ballen weg voor de goal. Mischa, die sinds kort deel uit maakt van het team en af en toe wat ruzie met de bal heeft, laat zien wat ze waard is. Ze pakt veel ballen af van de tegenstander en is overal op het veld te vinden. Een echte aanwinst voor het team.
Na de time out gaat het ook een stukje beter. De jongens van Diepenveen komen er niet doorheen. Klasse meiden! Toch verdwijnt een verdwaald schot zomaar in ons doel. Het is een hoge bal en die verdwijnt net over de handschoenen van Kiki in het doel, 6-0. Een schot binnenkantje paal betekent 7-0. Niks aan te doen. Ook wordt het jammer genoeg nog 8-0 voor de rust.
Dat Kiki daar niet door van de wijs is gebracht bewijst ze door vlak voor de pauze een bijna zekere goal van Diepenveen onschadelijk maakt. Als een leeuwin werpt ze zich voor de bal. En ja hoor redding. Maar helaas betekende dit moment ook het einde van de wedstrijd voor Kiki. Bij de redding raakte ze geblesseerd en kon helaas niet meer verder. Maar wat een topper!
Kim, die ook keeperservaring heeft, trok snel het keepersshirt aan en zo moesten we zonder wissels weer verder. De ruststand 8-0.
We zien dus dat het al at beter gaat. In het tweede kwartier hebben we 2 goals minder tegen. Dat is ook wat Albert de meiden meegeeft in de tweede helft. Ga zo door!
In de tweede helft krijgen we nog meer grip op het spel van Diepenveen. Kim pakt ook de ene na de andere bal. Soms schrikt ze er zelf van. Ja Kim, je kunt ook heel goed keepen. Klasse! Ook Chan, die nog maar 9 jaar oud is en dit jaar voor het eerst op voetbal zit, zien we steeds beter worden. Samen met Nikki en Jill voorin doet ze haar best. Dat ze nog wat kracht mist en af en toe nog een beetje angstig is geeft niks. Ze is fanatiek en straalt plezier uit. Extra aanmoedigingen van het publiek helpen haar er zeker doorheen. Prachtig voorbeeld hoe het meidenteam aan het groeien is.
Helaas valt er toch een balletje verkeerd vlak voor de time-out. Een afstandschot waar Kim net niet bij kan. Nikki krijgt een mooie kans na een pass van achteruit en gaat alleen op de keeper af, zou het dan toch. Hugo Walker zou hebben geschreeuwd “Komt dat schot”. Het schot komt ook maar wordt goed gekeerd door de keeper. Ook de rebound gaat er helaas niet is. Jammer.
Bij 9-0 gaan we de time-out in. Dus maar 1 tegengoaltje in het eerste kwartier van de tweede helft. Een topprestatie! Na nog wat aanwijzingen van Albert en Mark gaan we het laatste kwartiertje in.
Zonder wissels en met enkele spelers die niet meer helemaal fit zijn valt het niet altijd mee. Maar de meiden blijven strijden. Een mooi voorbeeld is Nicole. Een van de kleinsten, maar zeker ook een van de fanatiekste. Wat een power zit daar in. Op het middenveld maakt ze veel meters en opgeven, ho maar. Zoals ze zeggen “een stille kracht”.
Dat de puf er wel een beetje uit is was te verwachten. Het laatste kwartiertje is er net een te veel. Ondanks vele goede reddingen van Kim en nog een mooie aanval via Nikki loopt Diepenveen nog uit tot 15-0. Het eindsignaal van de scheids voelde dan ook als een opluchting. Onder luid applaus van het publiek gaan ze het veld af. Het harde werken wordt dan toch beloond. Klasse!
Na de penaltyserie, met nog een paar mooie goals, kunnen de meiden onder de douche. Dat deze competitie andere koek is dan het bekertoernooi is wel duidelijk, maar als de meiden zo door blijven gaan moeten de punten ook gaan komen. Chapeau meiden!

Alex Hagen