JO12-1 doet zichzelf tekort

Zaterdag 29 september, FC RDC JO12-1 – Groen Wit `62 JO12-2 uitslagĀ  2-3

Iedereen was aanwezig, er was een team, maar er stond geen team. Aan het weer lag het niet, perfect weer voor een mooie pot voetbal. Waar lag het wel aan, we weten het niet, maar de eerste helft hebben we weg gegeven. Als een kadootje nam Groen Wit de bal ter harte en wisten het met goed samenspel uit te laten lopen tot een 3-0 voorsprong. Het kaatsen en samenwerken, waar hard aan wordt gewerkt tijdens de training was in de eerste helft niets van terug te zien. Een flinke peptalk in de rust doet vaak wel wonderen. Er vindt een wisseling van posities plaats. Het wordt rigoureus omgezet tot grote verbazing van de tegenstander. Maar het werkt! Ze weten weer te kaatsen en elkaar te vinden, het is immers 9.00 uur geweest, zijn het dan echt geen vroege vogels spelers? Met goed samenspel weten we de wedstrijd toch nog een beetje glans te geven, gelukkig hebben we Max nog die als man van de wedstrijd ons heeft weten te redden en een menig balletje heeft tegengehouden om meer nederlaag weten te voorkomen. Jorrit die standaard achterin wil staan, werd verrassend als tweede spits ingebracht, was erg gevaarlijk en de tegenstander wisten niet wat ze ermee aan moesten, Lukas werd hierdoor vrij gespeeld en werd hierdoor gevaarlijk. Jorrit vond het zelfs leuk, tot eigen verbazing aan toe en vroeg zelfs of hij hier vaker zou mogen staan! Een aantal spelers kwamen vandaag niet uit de verf om welke reden dan ook.

Maar we weten na een mooie hoekschop, kort genomen door Lukas, terug te komen in de wedstrijd. Lukas weet Mert aan te spelen en die schiet hem er mooi in. Dit hadden we nodig! 3 minuten later is het anders om en weet Mert met een mooie assist Lukas aan te spelen en ook hij weet het net achter de keeper te raken en is het 2-3. Thats the spirit, dit willen we zien. Wat kleine blessures aan eigen kant geeft wat onrust bij de spelers, een klein opstootje tussen de keeper van GroenWit en Lukas die getergd is om te scoren, draagt allemaal niet bij aan de wedstrijd die eigenlijk al verloren is in de eerste helft, waar we het uit handen hebben gegeven door zelf niet bij de les te zijn. Erg jammer want we waren lekker op dreef na de gewonnen wedstrijd van vorige week. Groen Wit heeft terecht gewonnen, een goed samenwerkend team met veel pit.

Gelukkig zijn er erg veel verrassende uitslagen bij de wedstrijden geweest in onze poule en blijft het spannend. Op naar de volgende wedstrijd, vandaag veel geleerd hoe het niet moet, we gaan ons herpakken, lekker trainen en met goede moed de tegenstander Sportclub Deventer opwachten om te laten zien wat de kwaliteiten kunnen zijn van de JO12-1