JO12-1 laat nog niet zien wat ze kunnen!

Zaterdag 6 oktober, FCRDC JO12-1  –  Sportclub Deventer JO12-1  uitslag 3-3
De teambespreking was kort en krachtig, we moeten winnen vandaag! Het veld breed maken, samen spelen, kaatsen en scoren. De warming up werd soepel en als team aan deelgenomen. Dan nog even met elkaar op de teamfoto, het perfecte plaatje in een lekker zonnetje die de warmte moet gaan brengen naar de overwinning.

Het startsignaal klonk en de eerste 5 minuten werden glansrijk gespeeld en beloond met een doelpunt van Lukas die een mooie kaats maakte met Kees. Zo dat is een mooi begin en goed spel, dat beloofd wat voor de rest van de wedstrijd. Maar in plaats van dat ze er glorieus met de overwinning vandoor zouden moeten gaan eindigde het helaas in een kleine deceptie die we inmiddels alweer te boven zijn.
De tegenstander heeft goed gezien ( of door een insider ingefluisterd aangezien we tegen een oude ploeggenoot moesten voetballen) dat de gevaarlijke Lukas beperkt moest worden in de ruimte en wisten maar liefst 3 verdedigers op hem te zetten. Dit zou betekenen dat er elders op het veld spelers vrij zouden moeten staan maar hier werd helaas niet dor RDC van geprofiteerd.
We maakten het ons zelf erg moeilijk en dat werd gestraft met een tegen doelpunt 1-1. Maar hoe goed we ook kunnen spelen; het kwam er vandaag niet uit. Ballen kwamen niet aan in de pass, traag spel, slecht aannemen en er werd geregeld verzuimd om te scoren.
De spelers van beide partijen maar ook de scheids hebben nog steeds wat moeite met de nieuwe spelregels. Indribbelen, hoekschop en terugspeelbal blijven nog erg lastig. Hierdoor ontstaan hevige discussies op het veld met de spelertjes die geregeld gesust moesten worden.
Dan is er een uitbraak van Lukas die even werd ontzien door de reus van de tegenpartij, hij geeft een mooie assist op Kees en hij weet de 2-1 te maken. Yes weer even wat lucht, want het bleef spannend.
Sportclub is een stugge tegenstander en blijft het ons lastig maken. Ze komen weer terug tot 2-2 wat echt niet nodig was geweest als ze hun positie maar blijven houden.
Jorrit die weer een deel in de spits naast Lukas mocht spelen is getergd om te scoren en probeert het met een afstandsschot. Als in een slow motion rolt de bal langs alles en iedereen heen om vervolgens in de rechterhoek tegen het net tot stilstand te komen. Het maakt niet uit hoe, maar hij telt! 3-2. Met nog een paar minuten te spelen lijkt het erop dat we toch mogen winnen, maar Sportclub geeft niet op en weet toch weer terug te komen tot 3-3. Goed voor hun en jammer voor ons. Bij de strafschoppen werd het nog wel goed gemaakt maar het mocht niet meer baten natuurlijk. De JO12-1 verliest de wedstrijd van zichzelf, maar waardoor dit komt weten we niet. Het spel dat ze de eerste wedstrijd hebben laten zien, willen we vaker zien! Hopelijk mogen we volgende week schrijven dat we met 3 puntjes naar huis zijn gegaan!