FC RDC 2 boekt tweede overwinning

Na een vrij weekend wist het team van Sorphea Uk de ‘winning-mood’ er in te houden en werd ook Harfsen aan de zegekar gebonden.  Zelfs zonder de aanwezigheid van Kalle en Luuk, die met het eerste meededen, werd op veld 3 een prima prestatie afgeleverd.

RDC begon matig aan de eerste helft. Beiden teams creëerden wat kansen, maar dat leverde geen goal op. Na ongeveer 30 minuten spelen was daar dan toch de 1-0 van RDC. Chris speelde de bal in de loop van Kadir die voorbij de keeper ging en zo de 1-0 maakte. RDC was nog wel een paar keer dicht bij een 2-0. Jorrit die een vrije trap op de lat schoot, Kadir met een afstandsschot, maar het leverde geen goal op. Harfsen had meer moeite met het creëren van kansen.

In de tweede helft was het spelbeeld anders. Harfsen begon sterker dan RDC en creëerde ook de betere kansen. Toch was daar RDC weer die vrij snel de 2-0 maakte. Kadir maakt daarmee zijn tweede van de wedstrijd.  Een half uur tijd mochten Phil en Tom allebei invallen. Voor Phil was dat zijn debuut in het 2e (na blessureleed nog niet gespeeld). En ook Tom kon eindelijk minuten maken na zijn lange blessureperiode aan zijn knie.

Tom stond nog maar kort in het veld, en kreeg een goede voorzet van Joran. Tom knikte de bal tegen de touwen en zorgde voor de 3-0. Iets later kreeg Harfsen een vrijetrap aan de rechter kant. Een speler schoot de bal in de 5 meter. Een verdediger van RDC raakte de bal nog aan, Michel was daardoor te laat om de bal te pakken. RDC bleef sterker dan Harfsen en had ook de meeste kansen. Dat resulteerde ook in een 4-1, de ingevallen Jeroen liep 1-op-1 met de keeper en plaatste de bal goed in de verre hoek. Niet veel later was daar dan ook de 5-1, Tom geeft de bal voor op Jeroen en die maakt zijn 2e van de wedstrijd.

Jorrit Draaijer