strijdlustige meiden

Zaterdag 13 oktober 2018, vandaag staat een thuiswedstrijd tegen SV Twello op het programma. SV Twello heeft 1 wedstrijd meer gespeeld en staat 1 plekje boven ons met 1 punt verschil, dit wordt vast een spannende wedstrijd. Het is prachtig weer en de meiden hebben er zin in.
Stipt om 08.30 start de wedstrijd en binnen een minuut staan het 1-0 door een prachtige aanval van Jill.

Niet veel later geeft Jill een mooie voorzet en schiet Nikki de 2-0 prima binnen.

 

SV Twello lijkt wat overdonderd door het voetbalgeweld van onze meiden, de trainer van Twello pakt zijn team hard aan. Het is een leuke wedstrijd, Roxanne geeft een prachtige voorzet, Jennie en Nicole verdedigen erg goed. Na een mooie passage zorgt Jill voor de 3-0.
Twello gaat nu meer aanvallen.

 

Kim haalt veel ballen weg achterin.

Een hele mooie redding van Kiki voorkomt de 3-1. Iets later wordt het dan toch 3-1 door een mooie aanval van Twello. Gevolgd door opnieuw een mooie redding van Kiki.
Jill maakt de 4e goal voor RDC, de aanvallen gaan nu gelijk op, er volgt een mooie voorzet van Nikki, nog een mooie redding van Kiki en dan is het tijd voor de eerste rustpauze.

Chan staat inmiddels op het middenveld en zorgt dat niet veel tegenstanders haar voorbij komen. Noa is ook in het veld gekomen, Noa voetbalt haar eerste wedstrijd en doet prima mee. Noa fijn dat je mee doet vandaag!
Langs de lijn zijn er de aanmoedigingen van Bente en Emma, die helaas op dit moment niet mee kunnen voetballen door blessures.
SV Twello verdient een corner, maar door prima optreden van Kiki, wordt de bal weggewerkt en Jill maakt na een mooie aanval de 5-2.

Ook van Micha een mooie aanval, ze gaat alleen op de keeper af, schikt daar een beetje van, maar gaat prima door en schiet op doel.
Het lijkt erop dat SV Twello nu iets beter in de wedstrijd komt en vlak na elkaar maken zij de 5-3 en 5-4, dan is het rust.

 

We beginnen goed aan de tweede helft, Chan, Micha en Noa werken nog een flink aantal ballen weg op het middenveld, maar ondanks goed verdedigen van Jennie, Nicole en Kim wordt het in korte tijd 5-5, gevolgd door de 5-6 en 5-7. Jill valt helaas uit met een blessure aan haar knie.
Iets later lijkt RDC zicht toch weer te herpakken, SV Twello blijft aanvallen, maar door mooie acties van Kim, Jennie en Nicole worden ballen vakkundig weggewerkt, het derde rustmoment volgt.

In het laatste kwartier is het nog spannend, een mooie aanval van Roxanna, een mooie actie van Noa en een aantal mooie reddingen van Kiki. SV Twello mist een aantal corners en het blijft nog even spannend. Nikki blokt een mooie aanval van de tegenstander en na opnieuw een mooie aanval van Roxanna schiet Nikki de 6-7 binnen. Dit wordt ook de eindstand, helaas net verloren, maar het was een leuke wedstrijd.
Dan volgen nog de penalties, daarin was RDC het betere team waarin Jennie, Nicole en Kiki de bal mooi binnenschieten.

Nienke (moeder van Micha)