EERSTE PUNTVERLIES FC RDC 2

Afgelopen zaterdag stond het uitduel bij VV Beekbergen op het programma. Wij koploper, zij pas twee puntjes. Wij missen maarliefst 7  spelers: Frank, Joran, Nick, Phil en Teun zijn allen geblesseerd, Bryan en Tom konden er niet bij zijn vanwege andere omstandigheden. Gelukkig kwam Sem voor een dagje over van het eerste. 25 graden, goed hoofdveld, iedereen heeft er zin in, wat in de warming up te zien is!

Zo scherp als dat het in de warming up was, zo rommelig begonnen wij aan de wedstrijd. Er werd wel getracht te gaan voetballen, maar door heel statisch spel werd er voornamelijk de lange bal gezocht. Dit leverde vrijwel niks op, totdat uit het niets Sem van achteruit een perfecte bal geeft in de loop van Kadir. Hij schiet op de paal, maar uit de rebound maakte Murad zijn eerste goal van het seizoen: 0-1.

Drie minuten later stond het al weer 1-1; een vrije trap van 25 meter werd hard ingeschoten, en de combinatie zwabberbal en felle zon, werd Michel helaas te veel. De rest van de eerste helft was niet om over naar huis te schrijven. Behalve een kansje van Murad (redding keeper) en een vrije trap van Jorrit (bovennet), gebeurde er vrij weinig.

De tweede helft moet het gebeuren, willen wij koploper blijven. Wij komen beter uit de kleedkamer en Jelmer kopt al gauw raak uit een hoekschop van Jorrit: 1-2! Echter tien minuten later weer een schot van afstand, en weer gaat de bal er bij ons in. 2-2 en wij lijken ook nog eens helemaal van slag. In een kwartier tijd weet Beekbergen de lat te raken, moet Michel ingrijpen, koppen ze rakelings over en maken ze een goal die wordt afgekeurd vanwege buitenspel. En dan valt daar toch de 3-2 voor Beekbergen, uit alweer een schitterende vrije trap. Wij besluiten om achterin één op één te spelen en krijgen direct de deksel op de neus: 4-2. Vijf minuten later wordt het uit het niets 4-3; Jelmer schiet de bal naar voren toe en dit maal heeft de keeper van Beekbergen last van de felle zon en stuitert de bal zo over hem heen. Grote kansen komen er niet meer en zo verliezen wij, onnodig maar terecht, onze eerste competitiewedstrijd van dit seizoen.

Een slechte pot vanuit onze kant. Waar wij natuurlijk een aantal spelers misten, moeten wij echter niet vergeten dat het begint bij inzet en de wil tonen om te winnen. Onze eerste wedstrijd staat pas gepland op 27 oktober, thuis tegen SP Teuge 3, om 12.30 uur.

Joran Willemstein