JO12-1 geeft kado aan trainer….

Zaterdag 13 oktober, WSV JO12-2 – FC RDC JO12-1 uitslag 3-5  
De verjaardag van de trainer werd gestart met een lekkere zonnige ochtend. Na een vroeg ontbijt, wat kadootjes thuis was het de taak van de spelers om de trainer een veel beter cadeau te geven; 3 punten mee naar huis nemen! En dat is na een mooie pot toch gelukt!
Het begon wat chaotisch, de tegenstander kwam vrij laat het veld op en na vragen werd het veld toch nog uitgezet tot het volgens de nieuwe regels zijnde voetbalveld. Zowel de scheids als de tegenstander hebben nog wat moeite met de nieuwe regels.
De wedstrijd werd al vrij snel bepaald door Max die na een mooie uittrap Jordi bereikte aan de rechterkant en hij geeft een mooie assist op Lukas die de bal langs de keeper het doel in werkt. Jorrit die van Ard (trainer) de positie naast Lukas kreeg geeft zelf aan dat hij liever als verdediger speelt, maar weet nog niet hoe gevaarlijk hij is op deze positie. Op snelheid loopt hij 2 tegenstanders voorbij en weet hierdoor Lukas vrij te spelen. Jorrit loopt door naar voren en krijgt de bal. Hoppa 0-2! Lekker hoor.
Door deze overmoedigheid beginnen we wat slordig te spelen en maken we het ons zelf onnodig moeilijk. Hiervan profiteert WSV goed en na miscommunicatie bij de verdedigers ligt de bal al snel achter Max in het net. Jammer. Het lukt onze jongens niet om zich te herpakken en al snel is de euforie van de eerste 5 minuten voorbij. Het wordt zelfs 2-2. Even drinkpauze en de jongens worden toegesproken. Een aantal krijgen een andere positie toebedeeld. Suzanne spreekt de scheids aan over de spelregels en het in-dribbelen zodat de jongens zich hier niet meer aan hoeven te storen.
Alles is uitgesproken en met lachende gezichten gaan we de tweede eerste helft spelen; na 15 minuten in de eerste helft is er een drinkpauze van 1 á 2 minuten, om vervolgens weer met de volgende 15 minuten verder te gaan tot de echte rust van 10 minuten.
Deze korte time-out heeft ons goed gedaan. We leefden weer op en geloofden er weer in wat snel resulteerde in de 2-3, door Kees mooi ingeschoten. Enhao geeft een geweldige pass op Julian die over het middenveld wat mannetjes uitspeelt en uithaalt met zijn linker en scoort 2-4. Zo die is voor mijn neef zoals hij al aangaf in de auto, mijn neef komt kijken en ik wil natuurlijk scoren!
WSV is een taaie tegenstander en weet zich terug te knokken. Na wat corners van WSV en vele reddingen van Max, weet WSV toch de  2-3 te maken wanneer Max de bal niet kwijt kan bij de verdedigers en de bal helaas door het midden in de voet van de tegenstander speelt. Wij geven nog wat tegendruk door dichtbij de 3-5 te komen, maar Wilmar die helaas over schiet en een hard schot van Jordi op de lat weten het te voorkomen. Rust.
Gelijk na het fluitsignaal doen onze jongens wat ze gezegd is in de rust. Breed maken, coachen en rust brengen. Dit resulteert in mooie aanvallen, één tweetjes en vele schoten op doel, maar de bal wil er maar niet in.
Nadat Kees, Jordi en Lukas de bal voor open doel niet weten te scoren, zakt de moed even weg. Maar gelukkig hebben we Max die goed op staat te letten en er toch nog meerder ballen uit het doel weet te halen. Mert die als centrale verdediger goed werk levert, kan zelf opkomen door wat spelers uit te spelen. Alec die als een onzichtbare speler een assist op Lukas geeft, Lukas krijgt de kans om te schieten, de bal wordt door de keeper weggekaatst en Enhao die daar goed op reageert weet uiteindelijk de eindstand te brengen op 3-5. Lekker jongens, een verdiend cadeau voor de trainer.