Onze topper meiden van FC RDC JO11-2

Zaterdag 20 oktober thuiswedstrijd FC RDC JO11-2 tegen de Turkse kracht.  De meiden staan alweer vroeg op het veld om zich klaar te maken voor de wedstrijd van vandaag.
Vandaag was het fris in de ochtend, maar ons topper meiden van JO11-2 geven niet op door het koude weer. Na een teambespreking in de kleedkamer, komen onze topper meiden met vrolijke gezichten het veld op voor de warming up.
Het is 08:30uur, tijd om te spelen. Vandaag zijn ze met 10 meiden (Jill, Kim, Nikki, Kiki, Nicole, Roxanna, Jennie, Chan, Mischa en Lynn). Helaas is Noa er niet bij voor de wedstrijd van vandaag.
De tegenpartij zijn met meer en heeft hierdoor ook meer wissels. De verdediging begint al sterk. De eerst poging voor een doelpunt door de tegenpartij wordt goed tegen gehouden door Nicole en Kiki. Dankzij Kim gaat een volgende poging er ook niet in. Ook Lynn schopt de bal bij een volgende poging ver weg van het doel net als Nikki later in de wedstrijd. Nee zo makkelijk laten de meiden de ballen er niet ingaan door de tegenpartij.
Met een sterke keeper als Kiki worden er ook veel ballen gevangen die op haar afkomen. Ook Jennie laat weer zien hoe sterk haar verdediging is. Zo makkelijk komen ze niet van haar af. Jill probeert de bal vanuit de corner een paar keer erin te schieten, helaas gaan deze er niet in.
In de 8ste minuut, scoort de Turkse kracht dan hun 1e doelpunt. Jammer voor FC RDC, maar de meiden geven de moed niet op.
De tegenpartij schieten erg hard ondanks de dekking van de meiden. De eerste helft eindigt met 5-0 achter.
Maar geen zorgen door een goed samenspel wordt dit in de 2 helft weer goed gemaakt, tot 4 maal toe kort achter elkaar. Kim scoort een mooie eerste doelpunt voor het team en al gauw volgen er nog 3 door Jill. De meiden zitten er lekker in. Goed samengespeeld Kim en Jill! Het ene doelpunt na de ander werd gemaakt.
Dit mooie samenspel tussen de meiden is overigens gedurende de hele wedstrijd goed te zien. Mischa die de bal mooi speelt naar Lynn. Jennie die ook een mooie paas maakt naar Jill.
Chan die lekker mee loopt en tot 2 maal toe de kans krijgt om op het doel te schieten. Jammer genoeg gaan ze beiden keren er niet in. Maar goed geprobeerd meid! Roxanna speelt de bal mooi mee langs de zijlijn. En langs de zijlijn zien we ook Bente en Emma staan, de trouwe supporters. Helaas mocht het niet baten en maken de Turkse kracht net voor afloop een doelpunt en eindigt de wedstrijd met 8-4 voor de Turkse kracht.
Maar wat een sterke wedstrijd meiden! Top gedaan samen! We zijn trots op jullie!

Sotheavy en Sotheary
(Moeder van Chan en haar tante)