JO12-1 laat zien wat ze kunnen

Zaterdag 20 oktober, oefenwedstrijd FC RDC JO12-1 – Colmschate `33 JO12-1  uitslag 6-1                
In de vakantie toch lekker voetballen, hebben we laten zien afgelopen zaterdag op veld 3. Het tijdstip was natuurlijk wel bepalend maar om 9.00 uur aanwezig en aftrappen om 9.30 uur is een goed begin van de eerste vakantiedag. Colmschate wint de tos en kiest een goal, waardoor wij beginnen met de aftrap. Gelijk werd er laten zien dat we erg gevaarlijk kunnen zijn. De bal wordt vele malen rond getikt en de eerste aanval van RDC wordt maar net naast geschoten door Lukas. Colmschate is gewaarschuwd!
Lukas heeft laten zien hoe gevaarlijk hij kan zijn en gelijk worden er 2 verdedigers op hem gezet wanneer hij de bal heeft. Dat levert natuurlijk voordeel op voor de speler direct achter Lukas en dat was Julian. Hij liep veel vrij en daardoor goed aanspeelbaar en heeft meerdere assists kunnen geven. Rdc laat zien waar we in de training hard aan werken. Samen spelen en één-tweetjes maken. Zo werd ook het eerste doelpunt voorbereidt, vanaf het middenveld tikken Alec en Wilmar de bal, Alec geeft voor en Lukas loopt met 2 verdedigers weg waardoor Kees vrij staat en hem mooi in kan tikken, 1-0.                   
Colmschate herpakt zich en creëert een mooie kans door een snelle uitbraak, maar wij hebben Max. Max is dan wel klein van stuk maar een grote man in de goal. Zo stil als hij kan zijn, een tijger in de goal! Wij zijn erg blij met hem. Het is druk met supporters langs de lijn en dat voor een oefenwedstrijd, top hoor. Kleine irritatie factortjes bij de supporters die snel door de scheids worden afgekapt, voorkomt een stempel op de wedstrijd te drukken.                                                                                  
Alec was vandaag een gevaarlijke maar onzichtbare man, vergeten door de tegenstander maar oh zo gevaarlijk. Vele kaatsen werden er met hem gedaan, waaruit vele kansen volgden maar helaas niet werden afgemaakt. Dan krijgt Lukas een vrije bal. Afspraak is dat Jorrit dit soort ballen zou nemen vandaag, maar Lukas eist hem zelf op, het siert Lukas wel dat hij hem niet in 1x op de goal schoot maar de assist geeft aan  Jorrit die zich letterlijk vrij had geworsteld, hij  schiet hem er mooi in, 2-0.
Een mooie en snelle uitbraak van Colmschate zorgt ervoor dat RDC op moet letten. Helaas werd Supermax op het verkeerde been gezet nadat de bal via het been van Enhao in de korte hoek binnen valt. Kan je niks aan doen 2-1.   Lukas wordt zwaar bewaakt maar weet toch vele malen erg gevaarlijk voor de goal van de tegenstander te komen, creert schietkansen maar gaan, naast op de lat en paal.
Wilmar die het soms zwaar heeft met de tegenstander, maar zich kranig weet te verweren en ook kansen creëert voor hem zelf maar ook de mede spelers. Jorrit rukt vaak op van achter uit en Mert neemt dan netjes zijn positie over. Kortom het verliep fantastisch met de JO12-1. Rust.
Enhao die goed staat te spelen vandaag wordt van het middenveld gehaald en krijgt een rol naast Mert als verdediger. Deze 2 jongens coachen elkaar goed achterin. Mert die vaak gevaarlijk mee naar voren ging maakte het de tegenstander regelmatig knap lastig. Enhao daar en tegen zorgde ervoor dat de tegenstander er maar niet langs kon komen en tot scoren kwam. Meerdere malen weet hij zelfs de bal van de lijn te halen nadat Max een mooie redding heeft gemaakt maar de bal weer weg kaatst.                                                
Alec krijgt de bal en zo onzichtbaar als hij vaak is, komt er een schot uit het niets en weet hij de 3-1 goed binnen te schieten. Jordi die een belangrijke rol speelt aan de rechterkant weet vaak goed op te rukken en met de één-tweetjes van medespelers erg gevaarlijk is en de assists kan geven. Kees weet het af te maken en de 4-1 is geteld. Mert combineert goed met Kees en er kan worden voorgegeven vanaf de linkerkant en dan eindelijk ook een doelpunt voor Lukas, 5-1. Wat was hij hierop gebrand met veel frustratie omdat het steeds maar niet lukte.     RDC bleef steeds gevaarlijk en bij Colmschate was te zien dat de moed ze in de schoenen schoot omdat ze de koppen lieten hangen, ze geloofden er niet in. Wat bij hun vandaag niet lukte ging bij onze jongens juist geweldig.
Dit spel is wat wij willen zien, waar hard voor wordt getraind.
Kees weet uiteindelijk de eindstand te brengen op 6-1, hij is super trots want met een hattrick mag je zeker blij zijn!