13100218: Prima overwinning FC RDC op DVOV

Op deze prachtige herfstdag met een zomerse temperatuur, spelen we onze eerste thuiswedstrijd. Tegenstander is DVOV uit Velp. De spelers hadden in de ochtend al jeugdteams begeleid, in het kader van een crowdfinding-dag.

Na een goede overwinning op een wel erg zwak Grolse Boys is het zaak dat de mannen van trainer Jacob Ensing dit resultaat een goed vervolg geven, om zo de koplopers in het vizier te houden.
FC RDC begint prima aan de wedstrijd en weet diverse kansen te creëren. In de 7e minuut een fraai 1-2’tje van Aldo en Luuk, waarna laatstgenoemde de bal te zacht inschieten Sander net te laat is voor de rebound. In de 17e minuut gaat Stan achter een bal in de diepte aan, verkijkt de keeper zich op zijn snelheid, tikt de bal langs de keeper, maar dan is de hoek te moeilijk en gaat zijn doelpoging voorlangs. In de 21e minuut een vrije trap even buiten het strafschopgebied recht voor het doel. Jeray gaat achter de bal staan, krult hem goed over de muur, maar de bal eindigt op het dak van het doel. In de 25e minuut gaat Stan op snelheid langs zijn man en legt de bal vanaf de achterlijn terug op Aldo, die zijn inzet op de doellijn gered ziet worden door een verdediger. En in de 29e minuut is Luuk net te laat na een afgemeten voorzet van Stan.
Dan in de 33e minuut komt pas het eerste doelgevaar van DVOV, als uit een corner de bal van dichtbij op doel wordt gekopt en Jeray koppend kan redden op de doellijn. In de 38e minuut een vrije trap van Joost op Stan die zijn doelpoging van buiten het strafschopgebied geblokt ziet worden in de mêlee van spelers voor het doel en is vervolgens DVOV gevaarlijk in de tegenaanval. Edwin kan ingrijpen voor de spits kan afwerken. Het spel kantelt en DVOV krijgt de overhand. In de 43e minuut gaat een doelpoging via een RDC’er en de paal nog naast het doel, maar in de laatste minuut voor de theepauze komt DVOV tegen de verhouding in op 0-1, als we een paar keer net te laat komen en vergeten de duels aan te gaan.

Het begin van de tweede helft is nog wat rommelig en zoals de 0-1 uit de lucht kwam vallen, komt de gelijkmaker ook onverwacht, als de in de rust ingevallen Ufuk uit een vrije trap van Joost van dichtbij kan binnenkoppen, 1-1. Dit doelpunt werkt als doping en hierna voetbalt FC RDC weer vrijuit, wat drie minuten later al tot de 2-1 leidt als Joost langs de achterlijn dribbelt en een vrijstaande medespeler zoekt, die vindt in Luuk die de voorzet verlengt in de verre hoek. In de 61e minuut wordt uit een vrije trap van DVOV de bal voor het doel gebracht en geheel vrijstaand over gekopt. In de 65e minuut stuurt Luuk Stan in de vrije ruimte, hij vindt Joost die binnen lijkt te schieten, maar de bal heeft nog een zetje nodig. Die krijgt die van de alerte Stan, maar de bal gaat via de lat het veld weer in. In de 73e minuut wordt een vrije trap van DVOV vanuit een mooie positie naast geschoten. In de 76e minuut kan de DVOV doelman ternauwernood redding brengen op een verdekt schot van Luuk van buiten het strafschopgebied. In de 79e minuut wordt de zojuist ingevallen Abdoe diep gestuurt door Joost, die daarna de bal terugkrijgt en ineens uithaalt op doel. De keeper kan de bal echter over het doel tikken. In de 86e minuut krijgt DVOV een vrije trap op ruim 20 meter en recht voor het doel, deze poging wordt door Edwin uit de benedenhoek geranseld. Een minuut later opnieuw een vrije trap op nagenoeg dezelfde positie, deze poging smoort in de muur. In de 90e minuut combineren Aldo en Ross door de verdediging van de gasten en werkt Aldo de 3-1 binnen.

Als even later de prima leidende scheidsrechter Wolterink de wedstrijd affluit kan eenieder zich in de kantine melden waar een mooie dag wordt afgesloten met muziek, lekker eten en een rad van fortuin.

Opstelling FC RDC: Edwin Bas (46. Ufuk), Koen, Jeray, Lars Marc (63. Ross), Sander, Joost Stan (78. Abdoe), Luuk, Aldo