06102018: Ruime overwinning FC RDC tegen Grolse Boys

In het mooie oktoberzonnetje spelen we vandaag weer eens op echt gras. Dat was in het begin even wennen voor velen. Een mooi voorbeeld is in de 8e minuut als Joost de bal meekrijgt van Aldo en vanaf de achterlijn voorgeeft op Luuk en de bal vlak voor het afdrukken iets opstuitert en van 5 meter vervolgens over het doel gaat. In de 13e minuut legt Joost met uiterste precisie de bal over de verdediging in de loop van Sander die de bal over de keeper in de kruising volleert, 0-1. Twee minuten later komt Grolse Boys oor het eerst gevaarlijk voor het FC RDC doel, maar de inzet verdwijnt over het doel. In de 20e minuut wint Jeray een duel aan de zijlijn en geeft de bal voor op Durk, die zijn inzet naast het doel ziet verdwijnen. In de 24e minuut verlengt Aldo de bal op Luuk, die de bal over de keeper wil tillen, maar die kan met de vingertoppen de bal tot corner verwerken. Deze corner wordt door de verdediging weggewerkt en komt bij Mark voor de voeten, die de bal opnieuw voor de goal brengt en Durk zijn kopbal naast het doel ziet verdwijnen. In de 27e minuut zet Luuk met en prima pass Joost alleen voor het doel, maar die ziet zijn schot naast gaan. Twee minuten later is Edwin allert op een snelle counter en voorkomt daarmee een tegentreffer. Een prachtige crosspass van Jeray op Luuk, die op de achterlijn zijn man passeert en de bal geeft aan Joost die binnen de 5 meter de bal op het doel hakt en via de doelman de bal over de achterlijn ziet gaan.

De tweede helft begint rommelig aan Deventer zijde en zo kan de wedstrijd alle kanten op. In de 55e minuut wordt een bal voorgegeven in kluwen van spelers voor het FC RDC doel en verdedigd Lars de bal uit via de eigen doellat. In de 58e minuut een steekpass van Joost op Aldo die op volle snelheid de uitgekomen doelman te snel af is en de 0-2 binnenwerkt. In de 81e minuut passeert Joost zijn man en geeft de bal voor op de vrijstaande Luuk die simpel kan binnenschieten, 0-3. In de 86e minuut een prachtige steekpass van Aldo op Luuk die de bal ineens verlengt in het Groenlose doel, 0-4. Vanaf de aftrap zijn we niet alert, blijven enkele spelers stil staan om te wachten op een fluitje wegens buitenspel, en kan Grolse Boys een eretreffer noteren 1-4. In de laatste minuut komt FC RDC er nog eenmaal snel uit, passt Aldo op Luuk die de bal van buiten de 16 in de korte hoek schiet, 1-5.

De wedstrijd stond onder leiding van de heer Beldman, die na de wedstrijd werd bedankt vanwege de week van de scheidsrechter met een bloemetje.

Opstelling FC RDC: Edwin Bas, Ufuk, Jeray, Lars Mark, Sander (84. Kalle), Joost Luuk, Durk (70. Stan), Aldo