JO12-1 doet wat het moest doen

Zaterdag 27 oktober FC RDC JO12-1 – SP Teuge JO12-2  uitslag 12-1

In de vakantie tóch vroeg uit de veren voor de wedstrijd, was voor sommigen best lastig. Des al niet te min waren er veel supporters langs de lijn en was alleen Jordi niet van de partij. Vanwege wat kwaaltjes bij een aantal spelers en 2 jongens; Mert en Kees die genoten hebben van de wedstrijd GA Eagles tegen Cambuur 2-0 (van de gewonnen kaarten met de penalty bokaal) nog niet helemaal wakker zijn, omdat zij ook achter de schermen nog even met de spelers op de foto mochten, laat in bed kwamen en natuurlijk niet meteen kunnen slapen van alle indrukken, maar een enorme ervaring rijker zijn, hebben we besloten om Wasim mee te nemen. En achteraf is dat een juiste keuze geweest. De scheids liet op zich wachten en één van de ouders heeft aangegeven deze wedstrijd te fluiten, waar wij dankbaar voor zijn.

Na het startsignaal werd er direct druk gezet door RDC richting het doel van Teuge. Al snel werd het eerste doelpunt gemaakt door Alec die oprukt vanaf het middenveld en goed combineert met Lukas. Vanuit deze positie en de combinatie met Lukas en Kees weten Lukas, 2x en Kees de 2,3,4-0 binnen te tikken. De 4-0 van kees was wederom weer een hele mooie á la Tagliafigo!

Even verslapt RDC zich en weet Teuge op te komen naar het doel maar Jorrit laat zich niet zomaar voorbij lopen en voorkomt samen met Max dat Teuge kan scoren. Dan is er veel gepruts en gekluts voor de goal van Teuge en weet Julian met een slap en mislukt schot toch te scoren 5-0. Corner voor RDC, Julian neemt hem en dan komt er een situatie wat zo uit het boekje van Ronald Koeman komt, Wasim weet de bal voor te geven en Lukas weet zich goed vrij te lopen en hij weet de bal met een bijna omhaal prachtig in de hoek binnen te schieten 6-0.

Enhao die goed bezig is en veel weet te blokkeren zodat Teuge niet gevaarlijk kan worden. Mert die wat laat zien wat hij die avond ervoor ook bij de Eagles gezien heeft, maakt een mooi één twéétje en weet zelfs gevaarlijk voor de goal van Teuge te komen, maar helaas Mert die bal wil er maar steeds niet in! Wilmar die op het middenveld de boel coördineert weet Wasim de bal mee te geven en deze jongen weet zich in de schijnwerpers te zetten met een complete solo en speelt alle mannetjes uit en maakt het af met een geweldig schot 7-0. Kees krijgt nog een kopkans bij een corner maar kopt helaas over. Hij was niet helemaal gefocust, had het wat koud op het veld of was nog in de wolken van de wedstrijd van die avond ervoor! Max weet tot 2x toe het doel “schoon” te houden met een fantastische redding. Rust.
Opdracht is; meer combineren en veld breed maken. “Onze” jongens hebben er zin in, coachen elkaar en combineren zoals ze leren in de training. Dan krijgt Teuge een terechte vrije bal en weten deze goed af te werken en met goed positie spel werd er toch nog gescoord door ze, 7-1.

Lukas krijgt de bal en laat zien waarom hij is gescout voor de Eagles waar wij als spelers maar ook als trainers supertrots op zijn! tik, tik, tik, speelt iedereen uit en weet het tot 8-1 te brengen.
Er volgt nog een mooie aanval; Jorrit rukt op van achteren en kan tot ruim op de helft van Teuge komen, speelt Lukas in de voeten en de 9-1 is een feit. De 10-1 kan ook bij de lijst van Lukas opgeteld worden. Enhao mag even spits spelen, combineert met Alec en Wasim en hij weet er de 11-1 van te maken.

Ondanks dat Teuge op verlies staat lieten ze hun hoofden niet hangen, ze bleven goed voetballen en werden zelfs nog gevaarlijk ook! Maar wij waren een maatje te groot voor ze en Wasim weet door een combi met Kees de eindstand te brengen tot 12-1.