Meiden JO11 zijn echte bikkels

Donderdag 1 november,  Koninklijke UD JO11-2G – FC RDC JO11-2   uitslag 8-1

Het meiden team JO11 van FC RDC is zodanig gegroeid dat er gelukkig niemand van ons in de schoenen van de trainer hoeft te staan. Hij heeft een moeilijke maar overwogen beslissing moeten nemen in overleg met de ouders. Wat begonnen is met 8 meiden bestaat nu uit maar liefst 13 gezellige, giechelende lekker voetballende meiden die op de training Albert gek proberen te maken met allerlei geweldig kleurende voetbalsokken; van pinguïns, meloenen, flamingo`s, strepen, sterren, kerstmannen en fel gekleurde shirts en broeken. De haarbanden beginnen ook al te lopen. En de voetbalschoenen zijn er ook al in allerlei kleuren. Veel kleur en een stralende lach met veel plezier is een goede basis voor een gezellig team.
Maar goed, die moeilijke beslissing moet wel genomen worden hoe lief, mooi en aardig deze meiden ook zijn. Met 13 meiden op pad als er maar 8 in het veld mogen staan is wel een beetje veel. Albert heeft ervoor gekozen om met 10 meiden aan de wedstrijd te starten en er dus 3 meiden “thuis” moeten blijven. Dat is een moeilijke keuze die niemand wil nemen, omdat het alle meiden gegund is om te mogen spelen.

Het weer zat deze avond ook niet mee. Het waaide en de regen maakte het nat en erg koud. Maar deze meiden laten zich niet uit het veld slaan door wat regen en wind. Echte bikkels dus! Ze bleven hun mannetje staan ondanks dat UD de overhand had in deze wedstrijd. Toch wisten onze meiden ook kansen te creëren maar de bal wilde er niet in. De paal stond tot 3x toe op de verkeerde plek en wie bedenkt dat er een lat op het doel moet zitten………
Jill was vandaag jarig en dat werd in de kleedkamer al gevierd, op het veld werd de jel aangepast en Jill gaf zichzelf een cadeau door een doelpunt te maken.
Dat ze verloren hebben mocht de pret niet drukken. Op het veld maakt Kiki een slap stick beweging; ze glijdt uit met bal en al wanneer ze uit wil schieten en Kiki en iedereen komt niet meer bij van het lachen. De trainer was soms ook even met de gedachten bij andere zaken, maar bleef wel bij de les. Als er iemand met wat pijn uitvalt bekijkt hij het en wanneer het toch mee blijkt te vallen weet hij er wel wat moois van te maken.

Zo werd er met bril en al gekeken naar de röntgen hand van Jennie en

Nicol had een rotsblok in de schoen zitten.     

 

Kortom het was een koude natte avond, zonder overwinning maar wel met veel plezier!