JO12-1 wint van Helios

Zaterdag 3 november Helios JO12-1 – FC RDC JO12-1 uitslag 1-6
Nadat de wedstrijd tijd al meerdere keren was aangepast heeft het de speeltijd van 10.30 uur gekregen. Heerlijk nog een keer omdraaien in je warme bedje terwijl je weet dat er al teams op het veld in de kou aan het spelen zijn. Dus fris en fruitig stonden “onze” jongens van RDC te popelen om het veld op te gaan.
Lekker in het zonnetje, want koud was het wel…. werd er fanatiek begonnen aan de warming-up. Daarna nog even lekker inschieten op de goal, ze waren erg ontspannen en lekker bezig.
Na het startsignaal trapt Helios af en begon de wedstrijd dat bepaald werd door het niet fluiten van de scheidsrechter. Er werd erg fysiek gespeeld, vaak met handen en voetenwerk, helaas niet afgestraft en wat frustraties opwekte bij de spelers van beide partijen. Ook zijn de nieuwe regels nog niet duidelijk bij deze scheids, die even bij gespijkerd werd d.m.v. het filmpje van de KNVB in de rust door Suzanne. Dat heeft wel degelijk iets geholpen, maar veel zag de scheidsrechter weer niet.

De wedstrijd werd meteen gezet door RDC , ze legden veel druk en weten er meteen een corner uit te halen. De corner werd door Kees genomen en Jordi neemt hem op de pantoffel en de 0-1 was een feit. Het doelpunt werd groots gevierd. Daarna ging het over en weer en kwam Helios ook regelmatig gevaarlijk voor de goal van RDC. Max die heeft meerdere malen een goede redding gemaakt staat er gelukkig weer oplettend bij.

Lukas die als eerste wissel stond, staat te stuiteren dat hij erin wil. Dit werd ook gedaan en dat resulteerde in gelijk meer druk die werd uitgeoefend want Lukas is snel, behendig en scoort makkelijk. Maar dat had Helios ook snel door en hij werd gelijk door 3 man gedekt. De grootste van het veld kreeg de opdracht bij Lukas te blijven en dat heeft hij goed gedaan. Lukas, zelf klein van stuk vond dit niet leuk, maar wist zich hoe dan ook regelmatig van de reus te ontdoen. Dit resulteerde in een mooie solo waaruit de 0-2 uit voortkwam.

De druk richting het doel van Helios bleef groot. Weer een mooie aanval vanaf de linkerkant, Lukas en Alec combineren lekker samen en Alec weet met een hard schot de paal te raken.  Jordi gaat er vandoor, vanaf de rechtsback kan hij oprukken tot over het middenveld van de tegenstander en geeft een mooie pass op Lukas en hij weet de bal in het net te werken en de 0-3 staat genoteerd.

Helios herpakt zich en weten ons middenveld en daarna de verdedigers op het verkeerde been te zetten en zetten de stand op een 1-3. RDC maakt nog een mooie aanval maar Lukas schiet net naast. Dan is er 10 minuten rust.

Er valt weinig aan te merken op het spel van RDC. Het enige wat ze moeten doen is bezig blijven met voetballen, zich niet ergeren aan de scheids en de tegenstander, ondanks de fysieke contacten. Ook de tweede helft weet RDC druk te houden op de helft van Helios. Mooie combinaties werden gevolgd door schoten op het doel, maar er werden vele kansen gemist. Er werd goed samen gespeeld met elkaar. Julian die zich goed liet zien op het middenveld. Mert die af en toe goed oprukt vanuit de verdediging naar voren, Enhao die weer erg steady was, Wilmar die de tweede helft beduidend beter zijn positie kon verdedigen.

En dan Jorrit, die vele kilometers gemaakt heeft deze wedstrijd. Werd regelmatig gek van zijn tegenstander, duw en trekwerk, veel val en struikelpartijen, maar wist zich gelukkig te blijven focussen op het voetbal. Max moest nog even aan de bak en maakte een mooie redding, trapt de bal naar Enhao en hij weet een geweldige assist te geven op Lukas en maakt de 1-4. Helios weer zich toch weer gevaarlijk te maken voor de goal van RDC, maar komen er niet tot scoren  omdat Kees goed oplet en de bal weet weg te werken. Kees combineert lekker met zijn teamgenoten en loopt in een rap tempo naar voren, vanaf de linkerkant weet hij wederom de bal er mooi in te draaien en scoort wéér á la Tagliafygo. 1-5. Nog een paar mooie aanvallen voor RDC maar de schoten op de goal van Helios werden of geblokt of naast geschoten. Jorrit neemt het er nog even van en met een goed afstand schot maakt hij de eindstand op een 1-6.