03112018 Teleurstelling overheerst bij FC RDC

De nummer 4 tegen de koploper (alhoewel het terugtrekken van Grolse Boys voor beide teams gevolgen heeft) is een mooie graadmeter voor trainer Jacob Ensing en zijn mannen, om te laten zien waar ze staan.

Ook bij de Deventer aanhang is de serie van drie overwinningen opgevallen en de hoop op betere tijden na drie magere jaren. Met vuurwerk en een groot spandoek laat de Balcony side’ weer van zich horen.

Al in de eerste minuut wordt de eerste doelkans genoteerd als Joost Brouwer de bal langs een verdediger steekt in de loop van Ross Bonevacia, die de bal gelijk voorgeeft op Luuk Helms wiens inzet maar rakelings naast het Eerbeekse doel verdwijnt. Verder is het eerste kwartier aftasten van de tegenstander en gebeurd er weinig voor beide doelen. In de 16e minuut is er et eerste doelgevaar van Eerbeekse Boys, maar is de doelpoging niet krachtig genoeg om doelman Edwin Zeegers te verrassen. Inmiddels heeft FC RDC het heft in handen genomen. In de 21e minuut speelt Aldo Joachim zich met een aka prachtig vrij en geeft de bal hoog voor bij de 2e paal, waar Ross de bal terugkopt voor het doel en de sierlijke omhaal van Joost kracht mist en Eerbeekse Boys kan ruimen. In de 24e minuut krijgen de gasten een vrije trap van ruim 25 meter en het vlammende schot wordt door Edwin gepareerd. Op het halve uur passeert Ross zijn man en geeft hoog voor het doel, waar Aldo zijn kopbal over het doel ziet verdwijnen. Een minuut later levert hard werken Luuk de bal op en ziet hij de keeper ver voor zijn doel staan en besluit een lob, die helaas naast het doel verdwijnt. Nog in dezelfde minuut heeft FC RDC de bal weer verovert legt Joost de bal op Jeray Galanggadjir wiens schot naast het doel verdwijnt. In de 40e minuut levert goed druk zetten de bal op en wordt direct de aanval gezocht die eindigt met een schot van Aldo die over het doel gaat. Twee minuten later wordt er balverlies geleden op het middenveld en reageert Jeray direct door fel in te grijpen waarna de bal bij Luuk beland die de bal naar Aldo passt die met een mooie beweging ruimte krijgt voor een doelpoging en de bal langs de doelman puntert, 1-0.

De eerste fase van de tweede helft nemen de gasten uit Eerbeek het heft in handen, zonder dat dit gevaarlijke doelkansen oplevert. In de 53e minuut beland de bal uit een corner voor FC RDC bij Joost wiens uithaal naast het doel beland. In de 65e een lange bal op Aldo, die de bal wat gelukkig meekrijgt, passt de bal op Luuk die de bal niet voor krijgt op twee vrijstaande spelers. Een minuut later geeft Joost de bal uit een vrije trap voor het doel en schiet Durk Jan Sinnema de bal langs de verkeerde kant van de paal. In de 70e minuut een zware teleurstelling voor FC RDC, als aanvoerder Marc Brouwer geblesseerd het veld moet verlaten. In de 72e minuut weer een voorzet uit een vrije trap en wordt de bal maar net gemist door twee RDC’ers. In de 78e minuut een prima aanval van FC RDC die eindigd bij Iesa van Lenthe, wiens doelpoging door een verdediger van richting wordt veranderd en slechts een corner resteert. In de 81e minuut krijgt Luuk de bal op de linkerkant, speelt zich vrij met een prachtige beweging (die hij dinsdag op de training nog eens voor mag doen), maar zijn schot is daarna niet nauwkeurig genoeg om de keeper te verrassen. Twee minuten later steekt Joost de bal op Aldo wiens schot in het zijnet eindigt. In de 88e minuut een aanval van Eerbeekse Boys en het schot van de rechtsbuiten wordt door Edwin met de voet gered. In de laatste minuut van de reguliere speeltijd wordt aan de andere kant van het veld een schot van Joost geblokt. Ver in de blessuretijd krijgt Eerbeekse Boys een corner en komt zelfs de doelman mee naar voren. De bal wordt voor het doel gebracht en FC RDC krijgt de bal niet weg, waarna Eerbeekse Boys een schietkans krijgt die hen de onterechte gelijkmaker oplevert, 1-1.

Een oude voetbalwet deed zich weer gelden: als je de kansen zelf niet verzilvert, krijg je de deksel op de neus. Samen met het feit dat inmiddels bekend is geworden dat aanvoerder Marc zijn sleutelbeen heeft gebroken, maakt het dat de teleurstelling overheerst ondanks het sterke spel.