Derde overwinning voor FC RDC 2

Op zaterdag 27 oktober stond het duel RCD-Teuge op het programma. We moesten ons herpakken na de nederlaag tegen vv Beekbergen want we willen kampioen worden in de 4e klasse! Teuge dat wisselvallig speelde en 6e staat in de competitie zouden we moeten kunnen verslaan. Daarnaast zelfs ook ons doelsaldo opkrikken.

Helaas hadden we nog steeds een aantal geblesseerden; Frank, Phil en Kadir. Nick kon er niet bij zijn wegens omstandigheden. Wel kregen we twee spelers uit het 1e; Eisa en Bas. We begonnen vrij sterk aan de wedstrijd maar beloonden onszelf niet, helaas deed Teuge dit direct wel bij de allereerste kans en stond het na acht minuten 0-1.

Hierna werd het direct moeizamer en moesten we ons herpakken, beide partijen kregen twee goede kansen maar het stond nog steeds 0-1. Maar dan geeft Jorrit een mooie steekpass op Eisa die dit koeltjes afmaakt en de stand gelijk trekt, 1-1.

Na de 1-1 wordt RDC beter en komen er meer kansen, eerst Jorrit die tot twee keer toe net mist, maar in de 26e minuut wordt Eisa vrijgelaten bij de 2e paal en kan zo vrij inkoppen; 2-1. De achterstand is omgezet naar een voorsprong en hierbij blijft het tot de rust.

In de 2e helft begint RDC moeizaam maar gebeurt er vrij weinig, tot Teuge een goede kans krijgt maar Michel een goede redding verricht waardoor het 2-1 blijft. Het blijft een onrustige wedstrijd aan beide kanten met veel slordige passes en geen echte kansen, RDC blijft echter scherp en zet Teuge onder druk die hierdoor een grote fout maken zodat Eisa zijn 3e makkelijk kan binnen tikken, een hattrick voor Eisa dus!

Hierna begint RDC achteruit te lopen en krijgen we uit een scrimmage de 3-2 om de oren. Aansluitend begint Teuge druk te zetten en krijgen ze een paar goede aanvallen maar geen doelpunt, ook Jelmer weet het doel net niet te vinden waardoor het 3-2 blijft en RDC de punten thuis houdt.

Na een rommelige wedstrijd heeft FC  RDC de punten binnen gesleept na een achterstand. Wel blijven er aandachtspunten voor de concentratie en de omschakeling nodig om kampioen te worden. Onze volgende wedstrijd is op 10 november, uit tegen Koninklijk UD 3, om 14:30.

Teun Borkent